MENÜ

Cim Bom'un gücü yetmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu tip maçları kazanmak için sadece mücadele etmek yetmiyor. Devamlılık ve sorumluluğu paylaşmak da çok önemli. Dün Galatasaray’ın kazanma arzusu ve mücadelesi üst düzeydeydi, ama galip gelen yine Barcelona oldu.

İlk çeyrekte 23 sayı atan Cim Bom, daha sonra aynı hücum ritmini koruyamadı.

Maçın kaybedilmesindeki en önemli faktör, son çeyrekte Huertas savunmasında yapılan ve ısrar edilen hataydı.

Tomiç, Dorsey gibi uzunların ikili oyunlarını önlemek için Huertas’ın şutları riske edildi. İlk başta doğru bir strateji gibi gözükse de, Brezilyalı dün günündeydi. Atmaya başladı, atmaya devam etti, ikili oyun savunmasında Galatasaray uzunları onu hiç karşılamadı.

3 dakika kala Ergin Ataman ‘eşleşmeli alan savunması’na döndükten sonra Barcelona şaşırdı. Skor 63-67’den bir anda 70-68’ye geldi. Tribünler coştu, oyuncular havaya girdi.

Ama Barcelona molasından sonra bu savunmadan neden vazgeçildi anlamış değilim. Huertas göstere göstere aynı basketi iki kere daha arka arkaya attı, Galatasaray’ın da ivmesi son buldu.

Bir de Markoishvili’nin 10 saniye kala topu kenardan çıkarırken rakibin eline vermesi kabul edilecek bir hata değil. Bu seviyelerde, küçük takım oyuncusunun yapacağı hatayı yaparsan maç da kazanamazsın.
Arroyo harika oynadı. Çok yorulduğu anlarda zorlama atışlar yaptı ama maçı buraya kadar getiren oydu. Erceg, 19 sayı ve 10 ribauntla ‘double-double’ yaptı.

Ama dünkü yazımda sadece Arroyo’nun yetmeyeceğini, tüm takımın maksimum katkı vermesi gerektiğini yazmıştım. Arroyo, Erceg, Furkan ve Macvan da önemli işler yaptı ama bu durum, forma giyen 11 oyuncudan da verim alan Barcelona’yı yenmeye yetmedi.

Euroleague macerası dün itibariyle Türk takımları için sona erdi. Buraya kadar gelen Galatasaray’ı yine de kutluyorum. Barcelona’yı elemek kolay iş değildi, ama en azından az da olsa o umutu bize yaşattı Cim Bom...

YORUM YAZ