MENÜ

Canınız sağ olsun

Abone Ol Google News

Dünya Kupası’nı iki maç önceden garantilemiş, İspanya’ya grup liderliği için gelmiştik... Eksikler nedeniyle her iki takım da genç ağırlıklı oyunculardan kuruluydu. Tecrübesizlik faktörü işin içine girince, ev sahibi olmak tabii ki büyük avantaj sağlıyor. Yine de Milli takım, dönem dönem iyi basketbol oynadı, doğru hücum ettiği anlarda ise şut sokamadı. Farkı da dış şutlar belirledi aslında. Semih’e ikili sıkıştırma yapıp dışarıyı riske eden, zaman zaman da alan savunması yapıp içeriyi kontrol etmek isteyen İspanya, amacına ulaştı.

Haberin Devamı

26 üçlükten 22'si kaçtı

Maç boyunca çok boş şut bulan Ay-Yıldızlılar, 26 üçlüğün tam 22’sini kaçırdılar. İspanya gibi bir deplasmanda bu kadar kötü şut atarsan, kazanman da mucizelere kalır. Maçın başında biraz da yüzdeli atabilsek, fark büyümeyecek ve takım oyunun içinde kalabilecekti. Ama olmadı... Oysa rakibi 74 sayıda tutmak bir deplasman için iyi sayılabilirdi. Semih dışında skorer çıkaramayınca, takım sadece 58 sayı atabildi.

Sonuçta 12 maçta 8 galibiyet önemli bir başarı. Hak ederek Dünya Kupası’na gidiyoruz. Maalesef orada takımı Çin’e götüren oyuncuların bazıları yer alamayacak. Bu takıma Cedi, Furkan, Ersan, Ömer Faruk, Wilbekin, Melih gibi oyuncuların da ekleneceğini gözönüne aldığımızda, Çin’e oldukça iddialı bir şekilde gideceğiz. Coach Ufuk Sarıca ve TBF yönetimi, bu geçiş döneminde hem gençleri kazanma yolunda önemli işler yaptı, hem de hedefe ulaştı. Emeği geçen herkese tebrikler...

Haberin Devamı
YORUM YAZ