MENÜ

Bu kadarını beklemiyorduk

Abone Ol Google News

5 maçta alınan 4 yenilgi sonrası, Fenerbahçe için ayağa kalkma maçıydı... Taraftar, 5 yıldır kulübe unutulmaz anılar hediye eden basketbol takımına yine sahip çıkmıştı. Tribünler coşkulu ve inançlı, takım da motiveydi kazanmak adına... Ama baskı altında iyi oynamaya alışık olan Fenerbahçeli basketbolcular, stresi aşamadı maç boyu. Fena savunma yapmadılar, hücumlar yine akıcı değildi belki ama Baskonia maçına benzer bir senaryo yaşanıyordu.

Haberin Devamı

De Colo atıyor, son haftaların durgun ismi Sloukas, asistlerle arkadaşlarına poizsyon hazırlıyordu. Williams da son bölümde skora katkı yapınca 51 saniye kala Fenerbahçe 76-69 öndeydi. Maç artık cebimizdeydi. ‘Galibiyet güzel ama bu oyun yetmez’ diye yazmaya hazırlanırken, herkes gibi biz de şoku yaşadık. Grigonis’in üçlüğü, ardından Obradovic’in molası sonrası Zalgiris’in yapığı tam saha prese karşı yapılan (maç içinde de yapıldı) top kaysı, Hayes’in basket faulu bir anda skoru 76-75’e getirdi.

Önce Sloukas’ın, ardından Vesely’nin çok yanlış şut tercihleri de galibiyete hiç olmadığı kadar ihtiyacı olan Fenerbahçe’nin bir hüsran daha yaşamasına eden oldu. 51 saniyede verilen 10-0’lık seri, Fenerbahçe’nin zaferlere ulaşırken sürekli yanında taşıdığı özgüvenin de kaybolmak üzere olduğunun bir göstergesi. Mental sorunun yanı sıra, hücum anlamında da büyük sıkıntılar var. Efes ile oynanan Play-Off serisinden bu yana aynı tekdüzelik ve tıkanıklık devam ediyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe dün 38 ikilik, Zalgiris ise 33 ikilik denedi. Fenerbahçe 21 üçlük, Zalgiris ise 15 üçlük denedi. Fenerbahçe 26, Zalgiris ise 21 serbest atış kullandı. Potaya 15 adet fazla top attı Kanarya, ama kazanan Zalgiris oldu. Geçen yıl hem iki sayı, hem üç sayı yüzdesinde lider olan Fenerbahçe’nin ne kadar kötü hücum ettiğini düşünün artık. Burada da Obradovic’in birşeyler yapması gerekiyor artık. Setleri, düzenleri, hücum anlayışını acilen gözden geçirmesi gerekecek...

YORUM YAZ