MENÜ

Beşiktaş mucizesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünkü derbiyi seyretmeyenler kesinlikle çok şey kaybetti.

Bitime 1 dakika kala Fenerbahçe Ülker 7 sayı öndeyken, Ömer Onan’a methiyeler düzmeye, Carlos Arroyo ve ona 39 dakika tahammül eden Ergin Ataman’ı yermeye hazırlanıyorduk.

İki takım da eksikler nedeniyle rotasyonda çok zorlanırken, Beşiktaş tam 21 serbest atış kaçırdığı maçta yine taktik fauller sonucu maça ortak olmaya çalışıyordu. Ömer Onan, Arroyo’yu sahadan silmiş, adeta doğduğuna pişman etmişti. Ömer, üstüne üstlük hücumda tam 24 sayı atıp yıldız gibi parlıyordu.

Tam Fenerbahçe maçı kazandı derken, bu kez taktik faulleri kaçıran onlar oldu. Arroyo 5 saniye kala savunmadan ve faulden kaçmayı başarıp maçı uzatmaya götüren üçlüğü gönderiyordu rakip potaya.
Yıldız olmak, büyük oyuncu olmak, ‘winner’ olmak başka birşey. Dün bir kez daha bunu gördük. Sezonun en kötü oyunlarından birini çıkarmasına rağmen, uzatmanın bitmesine 1 saniye kala Ömer Onan’ın üzerinden zor bir şut daha atan Arroyo, Beşiktaş’ı dipten zafere taşıdı.

16 yaşındaki Kartal Özmızrak’ın cesaretine hayran olmamak elde değil. Dün yine en kritik anda en kritik üçlüğü rakip potaya gönderirken eli bile titremedi.

Mensah, sorunlu rakip çember altında ‘krallığını’ ilan ederken kaptan Hawkins öyle bir oyun sergiledi ki, yedeği Kemp sadece maçı seyretmekle yetinebildi. Ersin’in yokluğunda eli kolu iyice bağlanan Ergin Ataman, rotasyonda çok zorlandı, Arroyo’ya olan inancı takıma galibiyeti getirdi.

Fenerbahçe de bu deplasmanda kesinlikle galibiyeti hak edecek bir oyun çıkardı. Mirsad, Tomas ve Oğuz’un yokluğuna rağmen maçı avuçlarının içine almışlardı ama kaçırdıkları serbest atışlar sonrası hücum ribaundunda Gist ve Emir’in yaptığı saçma fauller Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Süre ilerlemeden sayı bulma fırsatı yakalayan Kartal, bu ikiliye teşekkür borçlu olmalı!!!

YORUM YAZ