MENÜ

Aslan'dan tarihi zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kolay değil... Yıllardır Euroleague oynayan, müthiş bir geleneği olan, hem de 10 bine yakın taraftar desteğini arkasına alan Lietuvos Rytas gibi bir takımı deplasmanda yenmek. Gerçekten çok önemli bir işe imza attı Galatasaray... Önce PAOK’u, ardından Asvel’i deviren Sarı-Kırmızılılar, dün de Rytas’ı yaptığı mükemmel savunma ile 71-63’le geçti, devler ligine adım attı.

Maçın ilk çeyreği Rytas’ın istediği tempoda geçti. Açık alan basketbolunu seven Rice, istediği boşlukları bulunca üst üste 6 sayı üretti. Ardından, Olin Edirne’den tanıdığımız Seibutis sazı eline aldı, o da hiç kaçırmadan arka arkaya 11 sayı atınca ilk çeyrek 21-13 sona erdi. Bu dakikadan itibaren Galatasaray, coach Oktay Mahmuti’nin istediği savunma kimliğini ön plana çıkardı.

Tempoyu düşüren Cim Bom, 13. dakikada Babrauskas’tan yediği üçlükten sonra (24-15) takip eden 6 dakikada potasında sadece 2 sayı gördü. Furkan, Shipp ve Lakoviç’le 13 sayı üreten Sarı-Kırmızılılar, devreyi de 30-28 önde bitirdi. Bu periyotta sadece 7 sayı yiyen Galatasaray, savunmada vidaları 3. çeyrekte de gevşetmedi. Geniş bir rotasyona sahip olan Cim Bom’da her gün başka bir isim sahne aldı. İlk maçta Lucas ve Furkan, önceki gün Lakoviç, Songalia ve Cevher sivrilirken, dün kendini gösterme sırası Shumpert’e gelmişti.

Tecrübeli oyuncu biri son saniye üçlüğü olmak üzere periyot biterken üst üste 7 sayı attı, skoru da 52-40’a getirip rakibe öldürücü darbeyi vuran isim oldu. 34. dakika 16 farkla (46-62) geçildikten sonra biraz gevşeyen ekibimiz, rakibin 12-0’lık serisi ile (58-62) bir paniğe kapılsa da, Andriç’in sayıları Galatasaray’a Euroleague’i müjdeledi.

YORUM YAZ