MENÜ

Aslan'a Telekom şoku!

Abone Ol Google News

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası, çok çekişmeli bir maçla başladı, gülen taraf evsahibi Türk Telekom oldu. Fenerbahçe galibiyetinden sonra çıkışa geçen ve daha iyi basketbol oynayan Galatasaray Doğa Sigorta, Ankara’ya iddialı gelmişti. Hatta yarı finalde bir derbi beklentisi vardı ama maç sonunda hata yapmayan Telekom, zafere ulaştı. Maç boyu üstünlük sürekli el değiştirdi. Telekom’u, Landesberg zorlarken, Cim Bom ilk yarıda Auguste’u pota altında iyi kullandı, ikinci yarıda Göksenin’in kritik üçlükleri, takımına hayat verdi.

Haberin Devamı

Göksenin topu kaçırınca...

Üçüncü çeyrek 64-57 Başkent ekibinin lehine sonuçlanırken, son bölümde Göksenin ve Hayes’in iki üçlüğü Galatasaray’ı oyuna ortak etti. Bundan sonrası tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçti. Alan savunması yapan Cim Bom, Telekom’u ritmden çıkarırken, o ana kadar 0/7 ile iki sayılık şut atan Hayes, 8.’de isabet bulunca skora denge geldi: 77-77.

Ardından top çalıp hızlı hücuma çıkan Galatasaray öne geçme fırsatı yakalarken, kazanılması halinde maçın kahramanlarından biri olacak olan Göksenin, elindeki topu kaptırdı. Stimaç’ın basket faulu, yarı finale çıkacak takımı belirledi. 5/8 üçlük isabet oranı ile 27 sayı atan Landesberg, son dönemdeki müthiş formunu kupada da devam ettirirken, 3. periyotta Yunus’un 2/2 ile üçlük atması, Stimaç’ın tam 8 hücum ribaundu alması, Telekom’un galibiyetinde kilit noktalardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ