MENÜ

Aslan evinde kral

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki oyun kurucusu yoktu Galatasaray Odeabank’ın belki ama Darüşşafaka’dan sonra ligin bir başka güçlü takımı Beşiktaş Sompo Japan’ı da yenmeyi başardı. Maçın başında Galatasaray, Sinan’ın yaptığı 7 asistle skoru önde götürdü. Daha sonra rakibi iyi analiz eden Ufuk Sarıca, oyun kurucusuz oynayan rakibi karşısında tam saha prese başladı. Bu durum Sarı- Kırmızılılar’ı oldukça zorladı. Arka arkaya ntop kapıp turnike bulan Beşiktaş, kontrolü eline almıştı. Taa ki ilk yarıda 17 sayı atan Clark’ın 4 faulle kenara gelmesine kadar. Oyun genelde dengede gidiyordu. Ama Sarı-Kırmızılılar, 4. periyotta Beşiktaş 63-60 öndeyken 4’ü üçlükten olmak üzere 4 dakikada yakaladığı 16-2’lik seriyle, farkı yarattı. Bu kadar başa baş giden maçta bir anda 11 sayı öne geçen Cim Bom, rakibin presi sonrası üst üste 3 top kaybetmesine rağmen 50 saniye kala Diebler’ın attığı zor ve kritik üçlükle skoru 79-73’e getirdi, derbiden zaferle ayrılmayı başardı.

Ribauntları topladı ama yetmedi

Beşiktaş ribauntların tek hakimiydi. 22 hücum, 22 savunma ribaundu aldılar. Topu potaya tam 22 kez fazla attılar. Son yıllarda bu kadar büyük bir diferans görmemiştim. Ama buna rağmen özellikle
iki sayılık atışlarda 18/50 gibi çok kötü bir isabet oranı ile şut attıkları için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Galatasaray az ama öz top kullandı. Savunmada Beşiktaş’tan çok daha agresif ve istekliydi. Ribaunt alamadıkları için bir hücumu 3-4 kere savunmak zorunda kaldılar ama savundular. Galatasaray için galibiyetin kilidi savunma gayretiydi. Sonunda daha çok mücadele eden kazandı.

YORUM YAZ