MENÜ

Anadolu Efes, söktü aldı

Abone Ol Google News

Anadolu Efes’in normal sezonu ilk 4’te bitirebilmesi için çok önemli bir maçtı.

Haberin Devamı

Evindeki son 7 maçı kazanıp Play-Off kapısına dayanan Maccabi Tel Aviv’in, tıklım tıklım dolu tribünleri ve yükselen formuyla evinde kazanmaya çok ihtiyacı vardı. Bu nedenle çok agresif ve fiziksel başladılar maça.

Efes, hücumda ritmini bulamazken, üçlük isabeti kaydedemedi. Sadece Dunston’ın pota altı basketleri ile oyunda kalmaya çalıştı. İlk periyot sadece 13 sayı atabildikten sonra, ikinci çeyrekte Beaubois ve Miçiç önderliğinde gelen 26 sayı, Efes’i maça ortak etti.

14-2’yle psikolojik üstünlük

İkinci yarının başında Caloiaro ile skor 46-39 olduktan sonra, Efes’in hamlesi geldi. Miçiç’in potaya gidip bulduğu turnikeler, Moerman’ın devreye girmesi ile bir anda gelen 14-2’lik seri ile 53-48 öne geçen temsilcimiz, psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi.

Final periyodunda sahne geçen haftanın süperstarı Larkin’deydi. Kafa kafaya giden maçta bir anda 7 sayı attı. 71-62 öne geçen Laciver-Beyazlılar, yaptığı mükemmel savunma, Simon’un 9 ribaunt alıp ekstra katkı vermesi ile son derece kritik bir deplasman zaferi ile İstanbul’a dönüyor.

Haberin Devamı

Bu galibiyetle Efes, ilk 4’ü, yani saha avantajını büyük ölçüde garantiledi, Maccabi’yi ise ateşe attı.

YORUM YAZ