MENÜ

Anadolu Efes fırsat tepti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

EuroLeague’e 0-5’le başladıktan sonra alınan 2 deplasman galibiyeti Efes’i tekrar umutlandırmıştı. Dün Panathinaikos’u yenseler, bir anda üç galibiyete ulaşacaklar ve yarışa ortak olacaklardı. Gerçi hala erken ama iç sahada alınan 4 yenilgi, ilerisi için tehlike arz ediyor. Moralli ve özgüvenli olarak Panathinaikos karşısına çıkan Lacivert- Beyazlılar, motive ve agresif başlamadı maça. Panathinaikos potaya çok rahat giderken, yüzde 70’e yakın şut yüzdesi ile 28 sayı üretti. Daha sonra Efes yavaş yavaş oyuna ortak oldu.

Özellikle Motum’un kenardan gelip skora yaptığı önemli katkıyla Efes momentumu eline geçirmeye başladı. Savunma da sertleşmişti. 32. dakikada skor 69-62 olduktan sonra, Calathes sazı eline aldı. Perasoviç bu anlarda Motum ve McCollum’u kenara alınca, Efes ritmini de kaybetti. Özellikle Calathes savunmasında sınıfta kaldılar. Tecrübeli oyun kurucu, 29 sayı 10 asistle oynarken, en kritik basketleri de attı.

Kötü niyet!

Panathinaikos ise McCollum savunmasında oldukça başarılıydı. Özellikle perdelemelerde adam değiştirdikten sonra uzun oyuncuları, McCollum’a ya geçilmedi, ya da şutunu bozdu. Nitekim maç topunda da Gist, McCollum’u bloklayınca Efes salondan 82-81 mağlup ayrılıp, önemli bir fırsatı tepti. Calathes takımını 82-79 öne geçirdiği üçlüğü attıktan sonra uzun süre tribünleri tahrik edici hareketler yaptı. Tam da hakemlerin gözü önünde. Fauller falan çalınmayabilir ama o teknik faulü atlamak, kötü niyet göstergesi.

Cesur oluyorlar

Geçen yıl da Papanikolau, Efes’le oynanan Play-Off serisinde, tribünlere terbiyesiz hareketler yapmıştı. Bu oyuncular nedense Efes maçlarında cesur oluyorlar, Fenerbahçe ya da Galatasaray’a karşılaşmalarında ise ‘süt dökmüş kedi’ gibiler!

YORUM YAZ