MENÜ

18 yıllık hasret

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, beklentilerin çok üzerinde bir normal sezon geçirdi. Neredeyse takımı baştan kuran Lacivert-Beyazlılar, kimyayı çabuk oturttu, sürekli gelişerek 20 galibiyet alıp saha avantajını eline geçirdi. Tabii ki Play-Off oynamak, normal sezona göre farklı ama gerek coach Ergin Ataman’ın, gerekse oyuncuların tecrübe ve kalitesi kazanmak için fazlasıyla yeterli. Takım istatistiklerine baktığımız zaman, Anadolu Efes, Fenerbahçe’den sonra en iyi iki sayı ve üç sayı yüzdesine sahip takım. Real Madrid’den sonra en çok asist yapan ikinci takım. Yani işin hücum yönünü fazlasıyla iyi yapan bir takım.

Haberin Devamı

Rotasyonları geniş

Barcelona da sezonu 18 galibiyetle 5. sırada tamamladı. Çok inişli-çıkışlı bir sezon geçirdiler. Seri yenilgiler, seri galibiyetler aldılar. Efes gibi geniş, her pozisyonda 2-3 kişinin bulunduğu bir rotasyona sahipler. Efes’ten daha az sayı yiyorlar, daha çok ribaunt alıyorlar. Lacivert-Beyazlılar, sıralamayı belirleyecek maçta Barcelona’yı İstanbul’da Shane Larkin’in 37 sayısıyla 92-70 gibi bir skorla mağlup etmişti. Bunu tekrarlamaması için hiçbir neden yok.

Haberin Devamı

İlk maçlar önemli

Yapmaları gereken, hangi doğruları uyguladıklarını hatırlamaları. Bu serilerde ilk maçlar çok önemli. Barcelona da ilk maça fazlasıyla asılacaktır. Seri çevirmek istiyorlarsa onlar da ilk maça çok konsantre olacak. Sonuçta zevkli ve çekişmeli bir seri bizi bekliyoru. Efes’in saha avantajını kullanıp, 18 yıllık hasrete son vermesi dileğiyle...

YORUM YAZ