MENÜ

.. Ve final

Abone Ol Google News

Bu yıl 13 kez karşılaşan, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası finali, Euroleague Final-Four yarı finali oynayan Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, aralarındaki 14. randevuda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Son maçta teknik, taktikten ziyade, mental ve fizik olarak ayakta kalan taraf avantajlı olacak diye düşünüyorum.

Bu iki takımın bu sezonki 81. maçı. Play-Off finalinde ise 11 günde 6 maç oynadılar. Efes statüye, Fenerbahçe ise sakatlıklara takıldığı için çok dar bir rotasyonla mücadele ettiler. Özellikle son maçta oyunculardaki yorgunluk gözle de görülüyordu...

Efes cephesine baktığımızda, Larkin, Miçiç ve Dunston’un 6 maçı da ortalama 35 dakikadan oynadığını gördük. Moerman, 5 maç forma giydi, o da ortalama 35 dakika sahada kaldı. Kalan dakikaları ise Beaubois ile Simon paylaştı. Fenerbahçe’nin 6 kişilik ana rotasyonunda ise Melli, Kaliniç, Sloukas, Dixon, Guduriç ve Melih ortalama 26 ile 30 dakika arası süre aldı.

Efes’te ağır yük, 3 oyuncunun üzerine binerken, Fenerbahçe’de 6’ya bölünmüş gibi. Ama Efes, Moerman, Simon ve Beaubois’i dinlendirme fırsatı bulurken, Fenerbahçe bütün maçları aynı rotasyonla oynadı.

Haberin Devamı

Her şey denk gibi. Saha ve seyirci avantajı Anadolu Efes’te olacak. Ancak Fenerbahçeli oyuncular da, daha yoğun atmosferlerde bile kazanmaya alışıklar. Bu iki takım da harika geçen bir sezon sonunda şampiyonluğu sonuna hak ettiler.

Populizm yapmıyorum. Gerçekten de böyle düşünüyorum. Kaybeden için üzüleceğim...

Bugün ise en çok adil yönetimi hak ediyorlar. Serinin kalan bölümünde doğal olarak iki tarafa da sonucu etkilemeyecek hatalar yapıldı. Bugün hakemlerin daha konsantre ve dikkatli olması gerekiyor. En az hata ile maçı tamamlasınlar.

İyi oynayan kazansın...

YORUM YAZ