MENÜ

Yetenek etkisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rakip defansın göbeğinde üçlü stoper. İki de bekleri var, etti beş. Kalecisi altı pasın dışına sadece oyunu başlatmak ve degaj yapmak için çıkıyor. Altı oyuncuyla kendi 1. bölgelerindeler. Yani Kazaklar kendi kalelerine de ‘kazak’ örmüşler. Oyunu kendi sahasında oynamaya bu kadar niyetli bir takıma karşı biz niye önde pres yapmıyoruz, garip. Üstelik orta sahamız kalabalık.

Kanatta başlayan oyuncularımız, Hakan ve Arda önde pres yapmayı ve top çalmayı iyi biliyor. Bilmeseler, Avrupa’da top koşturamazlar. Fatih hocamız fifizik kondisyonumuzu oyunun geneline yaymak istemiştir diye düşünüp ilk yarının skorundan hayıflflanmadık. Zira millilerimiz Bulgarlar’la oynadığımız hazırlık maçının ikinci yarısında çoşmuşlardı.

İlk yarıda orta sayımız az!

Volkan değişikliği beklediğimiz hamle. Çünkü ilk yarıda kanatlarımız içeriye fazlasıyla katettiler ama beklerimiz yeterince bindirmedi. Etkili orta sayımız az. İkinci yarıda kanatları iyi kullanınca orta sayımızda da bir Volkan patlaması oldu. Umut’u da oyuna alıp sihirli golü beklemeye başladık. Nitekim, Gökhan’ın ortası, Burak’ın göğsünde yumuşayınca, top en etkili oyuncumuza geldi. Arda Turan. O topu o pozisyonda rakip doksana ancak Arda gibi bir yetenek yollar. Bu gol, beklediğimize değdi.

İnancımız galibiyeti getirdi

İngiliz hakem penaltı pozisyonlarında inisiyatif kullandı. Ama kasti hareketlerde takdir hakkı olmaz. Düdükte standart varsa Volkan’a yapılan kasıtlı hareketin karşılığı kırmızı karttır. Kader maçımız İngiliz hakeme büyük geldi. Ama daha da büyüğü, galibiyete olan inancımızdı.

YORUM YAZ