MENÜ

Pas resitali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beş dakikada Beşiktaş. Kartal’ı maçın başında tutmak imkansız. Olcay forvetteki topsuz oyun ve boş koşu eksiğini giderince, Beşiktaş’ın atakları futbol dersi gibi. Gökhan kesinlikle sağ kanat oyuncusu. Topla içeri girebilir yada top almak için diğer kanada yaklaşabilir. Ama başlangıç yeri sağ kanat olduğunda oyundaki etkisini ikiye katlıyor. Quaresma forvet arkası oynayınca daha özgür. Yeteneklerini ortaya koymak için daha çok boş alanı var. Önünde top almaya hevesli dört oyuncu olunca Oğuzhan herkesi pas zengini yaptı. Ara pası, yan pas, duvar pası. Hepsi mevcut. Pozisyonunu al, top gelsin. Pas ustası Oğuzhan iş başında. Ofansif olarak her şey mükemmel. Ancak Oğuzhan ofansla bu kadar meşgulken Atiba’ya orta sahanın defansif yükü ağır geliyor. İki çare var; Ya stoperleri öne çıkarıp, kısalan takım boyuyla Atiba’yı rahatlatacaksın, ya da orta sahaya bir takviye yapacaksın.

Gomez rahat başladı

Şenol hoca tercihini, orta sahaya Necip takviyesinden yana kullandı. Mehmet Taş’ın ikinci sarıdan oyundan atılışıyla ne Şenol Güneş’i ne de Beşiktaş’ı endişelendirecek bir tehdit kalmadı. Her türlü hamle mümkün. İstediğini alkışlat. Mario Gomez için rahat bir başlangıç. Gole ihtiyacı olan bir takımla değil de hat-trick yapmış Cenk Tosun’un yanında Beşiktaş’taki kariyerine başladı. Bu takıma daha Sosa gelecek. Ofanstaki bu zenginlik göz kamaştırıyor. Atiba’nın orta sahadaki pas yüzdesi de mükemmel. Peki ya defans! Beck takımına çabuk ısındı. Disiplinli oyunuyla katkı sağlıyor. Ancak stoperlerin ağırlığı ve kademelerdeki eksikliği yine baş ağrıtacak.

Erken havaya girilmemeli

Tosic de pas hatası yapmamalı. Bu ağırlıkla topu tekrar kazanması zor. Geçen sezonun başlangıcındaki güzel futbol kaldığı yerden devam ediyor. İhtiyatlı olup sezon sonundaki performansı beklemekte fayda var. Erken havaya girmek bize yaramıyor...

YORUM YAZ