MENÜ

Keyifli maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tempo yüksek. Sebebi Osmanlıspor’un oyun anlayışı. Oyun kuruluşlarında iki ön libero defansın arasına girerek top alıyor. Özellikle de Mehmet Güven. Musa’da aynı işe soyununca orta saha da pas yapacak adam kalmıyor. İki bek oyuncusu da öne çıktığından, paslar genelde uzun öne ya da kanatlardan atak gelişimine servis ediliyorlar. Bu anlayış çok adamla hücum eden ve kanatlarını iyi kullanan bir takım çıkarıyor karşımıza. Oyun rakip alana yıkılınca da iki ön liberonun atağa katılımı da bir diğer önemli nokta. Bu çıkışlar, şut sevdalısı Musa için ideal pozisyonlar hazırlıyor. Bazen abartılsa da mevcut şut girişimleri, Osmanlıspor’u atağın her türlüsünü gerçekleştirebilen bir bir takım yapmakta. Pozisyon zenginliği kaçınılmaz. Attıkları gol sayısının az olması oyun anlayışının suçu değil. Suç, son vuruşlardaki beceriksizlikte. Bir son vuruş ustası Başkent ekibini şampiyonluğa oynayan bir ekip yapar.

İkinci yarı başında Hamza hocadan Merter hamlesi. Sercan dışarı, Batalla sol kanada. Diziliş artık 4-2-3-1 değil. 4-3-3. Merter’in ön liberoya yerleştirilişi diğer iki orta saha oyuncusun önde pres yapmasına fırsat tanıdı. Şamil ve Faty’nin bu işi iyi yaptıkları da söylenebilir. Ancak, Osmanlıspor’un karşı konulamayan bir taktik becerisi var. Kanatları kapatsanız ortadan, ortayı kapatsanız kanatlardan geliyorlar. Harun’un müthiş kurtarışları olmasa skor konuk takım lehine gelişecek. Gol olmayıp da bu kadar keyifle seyredilebilen maç bulmak çok zordur. İyi futbol oynama niyetinden ötürü iki takıma da tebrikler.

Osmanlı’ya yazık oldu

Maçı keyifli yapan bir diğer etken de futbolcuların kişisel becerileri. Del Valle sabaha kadar seyredilebilir. Ters çalımlarıyla Koray’ı sakatladı. Daha çok topla buluşturulursa harikalar yaratması mümkün. Osmanlıspor’un top cambazları ise Ndiaye ve Umar. Yaratılan pozisyonlarda katkıları büyük. Regattin’in yapabileceklerini önceden kestirmek zor. Bu özelliği onu önlenemez yapıyor. Tek eksik son vuruş. Golcü idmanlarını çalışması katkı sağlayabilir. Atacağı golleri kendisi bile önleyemez. Takımlar birer puan aldılar. İkişer puan kaybettiler. Özellikle Osmanlıspor’un güzel futboluna yazık oldu..

YORUM YAZ