MENÜ

Kanatsız olmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bizim taraftar baklava, börek sevmez. Canı çekerse de kanatlardan sonra tercih eder. Beşiktaş’ın şanlı tarihinde tribünlerin sevgilisi olmuş bir çok kanat oyuncusu vardır. Tuğrul, Şaban, Necdet ve Metin, ilk aklıma gelenler. Mevcut takımımızda da Quaresma bu sevginin güncellenmiş halidir. Kaldı ki Kerim Frei da yedek kulübesinde. Bu sebeptendir ki Beşiktaş’ın baklavaya benzetilen orta saha şekli pek içimize sinmedi. İlk yarıdaki pozisyon zenginliği kimseyi yanıltmasın.

Kayserispor ligin en çok gol yiyen takımlarından biri. Attıklarının neredeyse iki katını yemişler. Kanatsız oyuna rağmen yapılan bol orta ise Caner’in şahsi şaheseridir. Uzun lafın kısası. Kartal kanatsız uçamaz. Quaresma hamlesi kaçınılamaz.

Aboubakar kendini aşmalı

Aboubakar, golcü olmadığını kendisi de biliyor. Golcü, altı pasın içinde şut atmaz. Üstelik kaleci de yerde. Girer topun dibine ya da sağa gösterip sola plase ile bitirir işi. Aboubakar’ın bu stresten kurtulması gerek.

Öncelikle ona iyi bir forvet olduğunu ve ondan beklenilenin sadece gol olmadığını hissettirmek lazım. Adam eksiltsin, toplu-topsuz depar atsın, orta yapsın. Yapabileceklerini yapmak onun kendini aşmasını sağlayacaktır. Hatta şanslı bir gününde Head-trick bile yapabilir. Ama gol ortalaması hiçbir zaman üst seviyede olamayacak. Ne yapalım, Rabbim hepsini birden
vermiyor. Mukadderat.

Bir de ‘Umut’ olsa!

Hakan Kutlu’yu kutlamak gerek. Beşiktaş’a karşı bile, böylesine ofansif kadroya büyük bir alkış. Kartal defansının eksik yakalandığı pozisyonlarda son pas ve vuruşlar etkili olsa bu cesaret karşılığını bulacaktı. Vazgeçilmemeli. Basit gol yemekten kurtulmuş bir Kayserispor, bu ofansif zenginliğiyle lige renk katacak. Kuşkuya yer yok.

Welliton’un gol zekası, Nakoulma’nın bireysel yetenekleri ve Deniz’in öngörülemez hareketleri, Sarı-Kırmızılılar’ı umutvari yapıyor. Hele bir de Umut var olsa. Galatasaray’ı unutup yeni takımına uyum sağlasa. Bu takımın seyrine doyulmaz. Beşiktaş yine tek attı. Ligin başındaki bol gollü maçları özledik. Futbol işte. Hep daha fazlası...

YORUM YAZ