MENÜ

'Markaların spor yatırımları gün geçtikçe artıyor'

Abone Ol Google News

2000’li yılların başından bu yana voleybolun, özellikle kadın voleybolunun ciddi bir ivme kazandığını söyleyen Alpet CEO’su Ali Murat Yeşilyurt, “Milli takımımızın uluslararası alandaki başarıları hepimizi gururlandırırken, gençlerimizin voleybola olan ilgisini de artırdı” dedi. Yeşilyurt, “Alpet olarak gençlerimizde oluşan bu arzuyu beslemek istedik. Bünyesinde pek çok milli takım oyuncusunu yetiştiren Yeşilyurt Spor Kadın Voleybol Takımı’nı seçme sebebimiz de bu oldu. Yetenekli genç kadınlar, spor yapmaya devam edebilsin, başarılarını artırsın diye Altınbaş Üniversitesi Yeşilyurt Spor Kadın Voleybol Takımı’na sponsor olduk” diye konuştu. Geçmişte futbol alanında pek çok sponsorluk çalışmasına imza attıklarını belirten Yeşilyurt, şöyle devam etti: “Atatürk’ün sözünde olduğu gibi ‘Bir Milletin Sporda Gösterdiği Azim Onun Geleceğini Yükseltir.’ Alpet olarak, sporun geliştirici gücüne inanıyoruz. Çatı kuruluşumuz Altınbaş Holding misyonuyla sporu destekliyoruz. Geçmişten bu yana, pek çok sponsorluk ve iş birliği gerçekleştirdik. Ziyaretçilerimizle olan bağımızı güçlendiren aktivitelerden birinin de spor olduğunu düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Futbola destek

Haberin Devamı

Geçmişten bugüne Alpet olarak sporu desteklediklerini ifade eden Yeşilyurt, 2008 yılında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor futbol takımlarına sponsor olduklarını hatırlattı. Yeşilyurt, şunları söyledi: “Çatı kuruluşumuz Altınbaş Holding, 5 farklı sektörde, 60 yıllık tecrübeyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Altınbaş Holding’in Yeşilyurt Spor Kadın Voleybol Takımı’na isim sponsoru olması bizi harekete geçirdi. Sporu ve özellikle de kadın sporcularımızı desteklemek istedik. Böylece Altınbaş Üniversitesi Yeşilyurt Spor Kadın Voleybol Takımı’na Alpet olarak da sponsor olduk.”

‘Yatırımların artması gerekiyor’

Spor ekonomisinin büyük çoğunluğunu futbolun oluşturduğunu kaydeden Ali Murat Yeşilyurt, “Futbolu takip eden branşların başında basketbol ve voleybol geliyor” dedi. Markaların spora olan yatırımlarının gün geçtikçe arttığını belirten Yeşilyurt, “Bunun daha da artması gerekiyor. Spor ekonomisi ülke ekonomisini destekleyen, önemli bir sektör haline geldi” diye konuştu.

'Büyümeye devam edeceğiz'

Alpet’in, 2001 yılında Türkiye’deki faaliyetine başladığını söyleyen Ali Murat Yeşilyurt, “Kısa zamanda akaryakıt dağıtım sektörünün önemli markalarından biri haline geldik. Bugün yüzde 100 yerli sermaye olarak 400’ün üzerinde bayi ile faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi. Yeşilyurt, şu bilgileri verdi: “Tüketici faydası odak noktamızda yer alıyor. Misafirlerimizin istasyonda geçirdiği vaktin uzamasını istiyoruz. Artış grafiği gösteren satışlarımızı aynı şekilde devam ettirmeye kararlıyız. Büyümeye devam edeceğiz, bayi sayımızı ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. 2018 yılı sonunda satış rakamlarımızda ise yüzde 10 büyüme hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise 750 bayiye ulaşmayı planlıyoruz.”

‘Takımımızı tribünlerden destekleyeceğiz’

Yeşilyurt Spor Kadın Voleybol Takımı’nın forma sponsoru olduklarını belirten Ali Murat Yeşilyurt, şöyle devam etti: “2018-2019 sezonunda bir yıl boyunca Alpet logosu formalarda olacak. Bu sezon Altınbaş Üniversitesi Yeşilyurt Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı’nın enerjisi Alpet’ten gelecek. Yeni başarılara hep birlikte imza atacağız. Takımımızı tribünlerden de destekleyeceğiz. Tüketicilerimiz de yaptığımız işbirliğini duydukça güzel dönüşler yapıyorlar. Bu olumlu dönüşlerin artacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Spor Kulübü’ne ‘Dünya Ödülü’

Eczacıbaşı Spor Kulübü, kadın voleybolunda dünyanın öncü kulüplerinden olması, binlerce genç kıza voleybol oynama imkânı sunması ve kadınların spordaki varlığını artırmaya yönelik çalışmaları nedeniyle, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ‘Dünya Ödülü’ne layık görüldü. Kadın ve spor alanında dünyanın en prestijlisi olan ve IOC tarafından 18 yıldır verilen ödülü ilk kez Türkiye’den bir aday kazanırken, kulüp olarak dünyada bu ödülün ilk sahibi de Eczacıbaşı Spor Kulübü oldu.

‘Bizi çok mutlu etti’

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bizi çok mutlu eden bir ödül. Çünkü bu ödülün, spor alanında kazandığımız kupalarla ya da uluslararası başarılarımızla doğrudan bir ilgisi yok. Eczacıbaşı Spor Kulübü, erkek basketbolu ile çıktığı yola, kadın voleybolunu seçerek devam etti. Tüm kaynak ve yatırımlarını bu alana yönelterek, sporun kadınlar için daha ulaşılabilir olmasını sağladı. Kadın ve kız çocuklarının voleybola katılımını artırdı. IOC ödülüyle de bu çabalarımız taçlandırılmış oldu.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ