MENÜ

Kramponlar stadyumdan sokağa taşınıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolun en önemli simgesi durumundaki kramponlar artık sokaklara taşınıyor. adidas, ikonik krampon Predator’u stadyum konseptinde yeniden üretirken halı saha ve sokak konseptleriyle birlikte futbolu, stadyumdan dışarıya çıkarıyor.

Çivili ayakkabı olarak bilinen ‘krampon’, futbol tarihinin de en güçlü tanığı arasında yer alıyor. Günümüzün en çok takip edilen sporu olan futbolun, en önemli simgesi durumundaki kramponlar bugün ise artık sokaklara taşınıyor. Futbol tarihi boyunca unutulmaz kramponları yıldız futbolcularla buluşturan adidas, ikonik krampon Predator’u stadyum konseptinde yeniden üretirken halı saha ve sokak konseptleriyle birlikte futbolu stadyumdan dışarıya çıkarıyor. Manchester United’ın yıldızı Paul Pogba, Barcelona’nın başarılı oyuncusu Ivan Rakitic, Tottenham Hotspur’un genç yeteneği Dele Alli ve son Dünya Kupası’nı Almanya ile kazanan Arsenal oyuncusu Mesut Özil’in tercihi olan Predator 18+ 360 Control; stadyum, halı saha ve sokak stili olmak üzere üç farklı konsept ve 9 model olarak üretildi. Yeni Predator serisi, tüm dünya ile aynı zamanda bugün Türkiye’de satışa sunuluyor.

Futbol modası

Yeni Predator serisi, hem profesyonel futbolcular hem halı saha oyuncuları hem de günlük yaşamında futbol modasını tercih eden futbolseverler tarafından merakla bekleniyordu. Futbol dünyasında büyük heyecan yaratan Predator serisinden hareketle adidas’ın hem dünya genelinde hem de ülkemizde futbola yaptığı yatırımları adidas Kıdemli Pazarlama Direktörü Birim Gönülşen Özyürekli ve adidas Kıdemli Futbol Birim Müdürü Uğur Yıldız’a sorduk.

‘52 futbolcuya sponsorluk’

Dünya genelinde FIFA Dünya Kupası, FIFA Konfederasyonları Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi dev organizasyonların sponsoru ya da tedarikçisi olduklarını söyleyen Birim Gönülşen Özyürekli, Türkiye’deki futbol yatırımlarını şöyle anlattı: “Futbol, Türkiye’de en güçlü olduğumuz kategoriler arasında yer alıyor. Türkiye gibi futbolun çok sevildiği bir ülke, yeni ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmak ve onların geri bildirimlerini almak için büyük fırsatlar yaratıyor. Bu sebeple küresel adidas operasyonları için ülkemiz çok özel bir yere sahip.”

Gomis’e destek...

Profesyonel futbol konusunda ise dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de en iyilerle çalıştıklarını belirten Özyürekli, “Here to Create vizyonumuzdan hareketle oyunun seyrini değiştiren en yaratıcı ve en iyi futbolcularla iş birliği yapıyoruz” dedi. Bugün Türkiye’de 52 futbolcuya sponsorluk desteği verdiklerini açıklayan Özyürekli, “Bu oyuncular arasında Batefimbi Gomis, Maicon, Volkan Demirel, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Fernando Reges, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Sinan Gümüş ve Mariano Ferreira Filho gibi yıldızlar bulunuyor. Ayrıca ülkemizin en önemli takımlarından Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de forma sponsoruyuz” diye konuştu. Zinedine Zidane’ın 2002 yılında Real Madrid’e Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandıran golü atarken Predator’u kullandığını hatırlatan Özyürekli, yeni Predator serisinin, ikonik Predator’un unutulmaz unsurlarından ilham alınarak üretildiğini ve pek çok unutulmaz golün de yeni Predator 18+ 360 Control ile atılacağını ifade etti.

Maicon, Hutchinson ve Demirel giyecek

adidas Kıdemli Futbol Birim Müdürü Uğur Yıldız ise, ikonik krampon Predator’un beğenilen unsurlarına bağlı kalındığını söyleyerek, ‘Stadyumdan Sokağa’ mottosuyla üretilen yeni Predator ile pazardaki en yenilikçi kramponu tasarladıklarını belirtti. Futbol modasını günlük yaşama entegre edecek yeni Predator modellerinin Türkiye genelinde futbolseverlerle buluşacağını ifade eden Yıldız, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Mariano, Maicon ve Volkan Demirel’in Aralık ayından itibaren sahaya çıktıkları maçlarda Predator 18+ 360 Control giyeceklerini açıkladı.

‘İkon haline geldi’

Predator kramponların bir ikon haline geldiği dönemde televizyon başında olan çocukların bugün dünya futbolunu domine eden sporcular haline geldiğini söyleyen Uğur Yıldız, yeni Predator serisinin de hem ekran başında hem de günlük yaşamda pek çok çocuğun futbolu daha çok sevmesine ve futbola olan ilginin artmasına yardımcı olacağını belirtti. Yıldız, bu doğrultuda adidas’ın Here to Create konseptinden hareketle her çocuğa ‘sporcunun hayatta ona ilham veren her yaratıcı birikimi’ vizyonuyla yaklaşacaklarını da ifade etti.

‘Yatırım, markamızın kalbinde yer alıyor’

Uğur Yıldız, inovatif yenilikler ve modern çizgiler ile yepyeni bir futbol ayakkabısı olarak tasarlan Predator 18+ 360 Control serisiye ilgili şu bilgileri verdi: “Araştırma ve geliştirmeye büyük yatırım yapıyoruz ve bu sayede kramponlarımız mümkün olan en iyi kalitede olmaya devam ediyor. Bunlar, ileri teknoloji ile kaliteli ve dayanıklı malzemelerden yapılmış birinci sınıf ürünler. Ürün yeniliğine yaptığımız önemli yatırım, markamızın kalbindedir. Uzun süreli Ar-Ge döneminin ardından başlayan yeni tasarım sürecinde bu seriyi ikonik hale getiren unsurların tümüne bağlı kalırken futbolseverleri yeni nesil kramponlarla buluşturacağız.”

Türkiye’deki futbol ekonomisine daha çok katkı yapacağız’

Türkiye’de geleceğe yönelik yapacakları ekonomik yatırımlara da değinen adidas Kıdemli Pazarlama Direktörü Birim Gönülşen Özyürekli, bugüne kadar pek çok takıma sponsorluk desteği vererek Türk futbolunun gelişimine ve takımlarımızın Avrupa çapında önemli başarılar elde etmesine katkı sağladıklarını anlattı. Özyürekli, önümüzdeki dönemde daha çok futbolcuyla bireysel işbirliği yapıp Türk futbol ekonomisine daha çok destek olacaklarını kaydetti. Özyürekli ayrıca, “Yeni Predator 18 + 360 Control; Paul Pogba, Mesut Özil, Dele Alli ve Ivan Rakitic ile birlikte 14 Ağustos 15 Temmuz tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası’nda da boy gösterecek” dedi.

Beckham’a ilham verdi

adidas tasarımcısı Wolfgang Scholz tarafından 1994 yılında futbolu değiştirmek için tasarlanan ve futbol tarihinin en ikonik kramponlarından biri haline gelen adidas Predator, 23 yıl boyunca her zaman futbolun değişimine öncülük etti. İngiltere futbol tarihinin en büyük yıldızlarından David Beckham’ın “İnsanlar hep oyun tarzımın sırrını merak etti. Tarzım, adidas Predator ile birlikte başladı” şeklinde anlattığı Predator’u 1994 yılından bu yana geçen sürede Zinedine Zidane ve Xavi Hernandez gibi efsaneler de tercih etti.

adidas’ın Türkiye’de sponsoru olduğu futbolcular

Volkan Demirel
Oğuzhan Özyakup
Atiba Hutchinson
Batefimbi Gomis
Mariano
Maicon
Fernando Reges
Tolgay Arslan
Necip Uysal
Sinan Gümüş











YORUM YAZ