MENÜ

'Futbolda iş birliklerimiz artacak'

Abone Ol Google News

Bir süre önce Anadolu Efes Spor Kulübü’nün, spor giyim partnerliğini üstlenen Sportive, şimdi de futbolda yeni iş birliklerine hazırlanıyor. Futbolda, Türkiye profesyonel liglerinde 24 takım ile çalıştıklarını söyleyen Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, “Süper Lig’den Kasımpaşa, Konyaspor takımları ile giderek artan bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu takımlara önümüzdeki dönem 2 takım daha ekleniyor olacak” dedi. Selgur, “Ayrıca Giresunspor, Ümraniyespor gibi kulüplerimizle de çalışıyoruz. Profesyonel ligler dışında amatör liglerde de onlarca takımı destekliyoruz” diye konuştu. Anadolu Efes’le gerçekleştirdikleri iş birliklerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Selgur, “Basketbol dışında, futbol alanında bu iş birlikleri artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Tüketici trendleri

Değişen tüketici trendlerine hızla karşılık verdiklerini ifade eden Zeynep Selgur, Türkiye’de spor ve sağlıklı yaşama olan ilginin artmasıyla birlikte spor giyimin de popülerlik kazandığını kaydetti. Selgur, şöyle devam etti: “Türkiye’de artık futbol, basketbol, voleybol gibi kitlesel spor branşlarının yanında kickbox, yüzme, trail running, dağcılık, yoga, pilates gibi alanlarla ilgilenenlerin sayısı da artıyor. Bu durum, performansa dayalı giyim ve aksesuar satışlarında belirleyici rol oynuyor. Sportive’de şu an satışlarımızın yüzde 65’ini performans, yüzde 35’ini ise lifestyle ürün kategorileri oluşturuyor. ”

Haberin Devamı

'Spor perakendesi büyüyor'

Türkiye’de karlı, büyüyen bir spor perakende sektörü olduğunu dile getiren Zeynep Selgur, artan talepten ötürü spor perakendesinin bu yıl da gelişimini hızla sürdüreceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Selgur, kendi markaları Sportive markasına uzun bir süredir yatırım yaptıklarını belirterek, “Önemli bir gelişme ve büyüme yakaladık. Özellikle Anadolu Efes gibi önemli bir kulüple çalışmanın da bu marka özelinde bize ciddi katkıları oldu. Kısacası, 2019 bizim için kendi markamıza odaklanacağımız bir yıl olacak diyebilirim” dedi.

'Yüzmeye desteğimiz devam ediyor'

Geçen yıl yakaladıkları başarı grafiğini 2019’da da sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Zeynep Selgur, “2019’da odaklanacağımız konuların başında bu yıl yüzde 55 büyüyecek olan internet satışlarımız geliyor” dedi. Önümüzdeki dönemde yine gençlerin spor alışkanlığı kazanması için hali hazırda yürüttükleri projelere yenilerini ekleyeceklerini anlatan Selgur, “Gençlerin spora başlaması için bu yıl daha çok projeyi odağımıza alacağız” dedi. Selgur, “Dört senedir ‘Türkiye Yüzme Milli Takımı’nın ve ‘Türkiye Yüzme Federasyonu’nun distribütörü olduğumuz Arena markamız ile ana sponsoruyuz. Halihazırda destek sözleşmemizi 3 yıl daha uzattık ” diye konuştu.

25 mağazaya ulaştı

2018’in Sportive için başarılı bir yıl olduğunu söyleyen Zeynep Selgur, 13 ildeki 25 mağazalarında 11 milyon müşteriyle buluştuklarını kaydetti. Bunun yanında 850 spor perakendecisi, 315 spor kulübü ve 12 spor federasyonuna toptan spor malzemesi sağladıklarını anlatan Selgur, “Ciromuzu yüzde 18 artırarak 210 milyon lira ciroya ulaştık. En önemlisi de faaliyet kârımızı yüzde 64 artırdık. Sportive.com.tr, 2018 yılında yüzde 47 büyüyerek şirket içindeki toplam payını yüzde 10’a çıkartmayı başardı. Bu yıl sonuna kadar 2 yeni mağaza daha açmayı ve mağaza sayımızı 27’ye çıkartmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hazır giyimde spor rüzgarı

Türkiye’de spor ve sağlıklı yaşama olan ilginin artmasıyla birlikte spor giyim satışlarında da artış yaşanıyor. Markalar da bu talebi yanıtsız bırakmıyor. Son olarak Tchibo, hafif ve fit bir şekilde yaşamak isteyenlere yardımcı olacak yeni bir spor koleksiyonu hazırladı. Koleksiyonda sweatshirt’lerden, fonksiyonel taytlara ve esnek antrenman ürünlerine kadar birçok sportif ürün bulunuyor. Tchibo’nun koleksiyonunda yoga derslerine, pilates antrenmanlarına ya da yüksek efor isteyen sporlara uygun kıyafetler bir arada sunuluyor.

Evde spor

Öte yandan son yıllarda evde spor yapma trendi yaygınlaşırken, Tchibo evde farklı aktiviteler için kullanılabilecek fonksiyonel ürünler de sunuyor. Yapılan aktivite sırasında omurganın dik durmasına ve otururken rahatlamaya yardım eden meditasyon minderi, kas ağrılarını ve gerginlikleri hafifleten, incinmeleri engelleyen antrenman rulosu, göğüs, kol, bacak ve sırt kaslarını çalıştırmak için kullanılan pilates halkası bu ürünlerden bazıları...

Güçlü bir gol vuruşu için üretildi

Nike, güçlü bir gol vuruşuna olanak sağlayan yeni modeli PhantomVNM’i tanıttı. PhantomVNM’i giyecek sporcular arasında Amerikalı Alex Morgan ve İngiliz Harry Kane yer alıyor. PhantomVNM’in tasarımında bir dizi özel dokulu bölgeye yer verildi. Bu doku, kramponun ayak üstüne denk gelen vuruş bölgesinde açık şekilde görülebiliyor. PhantomVNM’in vuruş bölgesindeki 13 çıkıntılı kanatçık çeşitli açılarda ve yükseklikleri giderek artacak şekilde yerleştirildi. Bu yapı, dengesiz bir vuruş yapılsa bile topun hedeften şaşmamasının yanı sıra daha iyi de top kontrolü sağlıyor. Phantom krampon ailesindeki diğer örnekler gibi PhantomVNM’de de bağcıkların üzeri kapatılarak vuruş bölgesinin yüzey alanı genişletildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ