MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

'Yelken ve dağcılık gibi niş branşlara yatırım yapıyoruz'

Popüler spor dalları yerine voleybol, yelken, ve dağcılık gibi daha niş branşlara yatırımyaptıklarını söyleyen Arkas Spor Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz, “Bunu bir sosyal sorumluluk misyonu olarak görüyoruz” dedi.

Arkas olarak belirledikleri 4 ana sosyal sorumluluk alanından birisinin spor olduğunu söyleyen Arkas Spor Yelken Şubesi Başkanı Mert Oruz, “Çünkü sağlıklı genç nesiller yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğine inanıyoruz. Bu düşünce aynı zamanda bizim vizyonumuzu da oluşturuyor” dedi. Arkas Spor olarak Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Oruz, “Ayrıca sağlıklı sportif nesillerin yetişmesini sağlama, örnek sporcular yetiştirme misyonuyla hareket ediyoruz. Arkas Spor Kulübü aracılığıyla da bu misyonumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

8 bin çocuğa eğitim

Popüler spor dalları yerine voleybol, yelken, yüzme ve dağcılık gibi daha niş branşlara yatırım yaptıklarını kaydeden Oruz, şöyle devam etti: “Voleybolda A Takımımız Avrupa ve Türkiye’de birçok başarı elde etti. Voleybol takımı 2014’e kadar Türkiye şampiyonlukları da yakaladı, Avrupa’da kupa da aldı. 2014- 2015 sezonunda Erkekler Türkiye Voleybol 1. Ligi’nde 4. şampiyonluğuna ulaşırken 2015-2016 sezonunu üçüncü, 2016-2017 sezonunu ise ikinci olarak tamamladı. Tesis olmadan olmazdı, yatırım yaparak 2008 yılında tesisimizi açtık. Örnekköy tesislerimizde geleceğin voleybolcularını yetiştiriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana 8 bin çocuğun eğitimini üstlendik ve bunu artırmaya çalışıyoruz.”

‘Bayrağı devraldık’

Voleyboldaki profesyonel yaklaşımı yelken için de hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade eden Oruz, “2005 yılında Arkas Yelken Şubesi’ni kurduk. Yelken şubesine bağlı ARKAS Sailing Team ise 2011’de kuruldu” dedi. Arkas Sailing Team’in, Türkiye’de ve yurtdışında prestijli yarışlarda önemli başarılar elde ettiğini anlatan Oruz, şu bilgileri verdi: “Diğer yandan iki yıl önce de Çeşme’deki Site Spor’u devralarak adımızı verdik ve yeniledik. Tesiste 3 tenis kortu, 2 basketbol, 1 voleybol sahası, 1 futbol sahası ve 3 tane salon bulunuyor. Çeşme Yelken İhtisas Kulübü de 2017 yazından itibaren faaliyetlerini Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ismiyle sürdürmeye başladı. Çeşme Yelken İhtisas Kulübü Genel Kurulu’nda bayrağı devraldık. Şimdi hem aldığımız mirası büyütmek hem de yelken sporunu sevdirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Yeni bir işbirliğine yelken açtılar

Arkas Sailing Team’in tekneleri pek çok yarışta öne çıkan M.A.T. ile iş birliği yaptığını dile getiren Mert Oruz, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “M.A.T, konusunda uzman, Amerika’dan Çin’e birçok ülkeye üretip gönderdiği tekneleri ile adından çok söz ettiren bir marka. Bu beraberlikte herkes en iyi bildiği konuya odaklanacak. Arkas’ın sporcu yetiştirme misyonu ile M.A.T.’ın tekne konusundaki uzmanlığı birleşiyor. Yarışlardan ve sportif başarıdan sorumlu olacak yelkencilerimiz, daha özellikli tekne tasarımlarının yapılması için yarışacakları coğrafyalardan edinecekleri deneyimleri M.A.T.’a aktaracak. Böylece tekne tasarımının da bu coğrafyalara uygun olması sağlanacak. Bu birlikteliğin tüm yelken camiasına faydalı olacağını düşünüyorum.

‘Spor bilinirliğimizi artırdı’

Arkas olarak faaliyet alanlarının ağırlıklı B2B (business to business - şirketler arası ticaret ) olduğunu söyleyen Mert Oruz, şu bilgileri verdi: “Bu nedenle nihai tüketiciye ve dışarıdaki herkese ulaştığımız, dokunduğumuz alanlar daha az... Arkas Spor bize bu anlamda bilinirliğimizi artıran bir katkı sağladı. Aynı zamanda sportif başarılarımız, Türkiye’de Avrupa’da aldığımız başarılar ile İzmirlilerle bağımızı daha da güçlendirdik.” Oruz, şöyle devam etti: “Tüm bu yatırımlarımızı yaparken Arkas Spor’u sürdürülebilir hale getirmek için gelir üreten bir yapı oluşturmayı da önemsiyoruz. Bu nedenle yatırımlarımızın yanı sıra yaptığımız iş birlikleriyle de güçleniyoruz. Technogym’in Türkmenistan ve KKTC distribütörü olan AVV AŞ ile kurduğumuz ortaklığın sebeplerinden biri de bu.”

‘Her şey hayal etmekle başlar’

Arkas Spor Kulübü’nü ‘Her şey hayal etmekle başlar’ diyerek gençlere spor alışkanlığı kazandırmak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kurduklarını ifade eden Mert Oruz, şöyle devam etti: “Arkas Spor Kulübü’nde, tüm altyapı, yatırım ve stratejimizi bu yaklaşım üzerinde inşa ettik. Voleybol, yelken ve dağcılık ana branşlarımız... Türkiye’de yelken sporunu en çok destekleyen kurumların başında geliyoruz. Ülkemizde denizcilik ve su sporlarının gerekliliğine inanıyoruz. Ve özellikle İzmir ve Çeşme’nin coğrafya olarak çok uygun olduğunu biliyor, bunu bir sosyal sorumluluk misyonu olarak görüyoruz.“

‘Spor okulumuzda 360 sporcumuz var’

Şu anda spor okullarında 360 sporcularının bulunduğunu kaydeden Mert Oruz, “Yüzme branşında 103, dağcılıkta 97, Yelken branşında 42, kano branşında 17 sporcumuz var. Geçtiğimiz sezon 5 oyuncumuzu A Takım’a kazandırdık. Altyapı milli takımlarında ise 11 sporcumuz oynuyor” dedi. Oruz, İzmir Arkas Körfez Yarışı ve Arkas Aegean Link Regatta ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “İzmir Arkas Körfez Yarışı ile İzmir Körfezi’ne hareketlilik getirmeyi amaçladık. İzmir’in de bir uluslararası yat yarışı olması gerektiğine hep inandık. Bu inançla 6 yıl sonra ilk defa Körfez’le yelkenlileri buluşturabildik. İzmir Arkas Körfez Yarışı bir rekor imza atarak 43 tekne ve 400’e yakın yarışçıyı ağırladı. Geçen yaz ilk kez düzenlediğimiz Arkas Aegean Link Regatta ile de Çeşme-Sakız rotasında 45 tekne ve 450 sporcuyu ağırladık. Bu yarış Çeşme’nin ilk uluslararası yarışı oldu. Her iki yarışın da önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz.”

e-Spor’un yeni oyuncusu Renault oldu

Renault, son yıllarda ilginin giderek arttığı e-Spor dünyasına, Fransız ekibi Team Vitality ile birlikte adım attı. Renault ve Renault Sport Racing, güçlerini Team Vitality ile birleştirerek Renault Sport Team Vitality’yi kurdu. Renault Sport Team Vitality, 25 milyondan fazla oyuncuya sahip otomobil sporu oyunu olan Rocket League Championship Europe’un yeni sezonunda yer alıyor. Philip Paschmeyer, Victor Locquet ve Sandro Holzwarth’ın liderliğini yapacağı takım, Renault’ya e- Spor tutkunları ile iletişime geçme fırsatı sunuyor.

‘Olağanüstü bir fırsat’

Renault Grubu Global Pazarlama Stratejisi ve Pazarlama İletişim Departmanı Başkan Yardımcısı Bastien Schupp, işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu ortaklık, bize yepyeni genç bir kitleyle iletişim kurma anlamında olağanüstü bir fırsat sunuyor. Vitality’nin e-Spor vizyonu ve uzmanlığı ile bizim motor sporlarındaki başarılı geçmişimizi bir araya getirmek harika bir ortaklık olacak. e-Spor parlak ve umut verici bir geleceğe sahip. Renault Sport Racing üzerinden bu genç oyuncular ile iletişim kurmak ve bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz.”

YORUM YAZ