MENÜ

Alaçatı'nın rüzgarı çocuklar için esecek

Abone Ol Google News

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali’nin üçüncüsü, 25-26 Ağustos tarihlerinde sörf tutkunlarını Alaçatı’da bir araya getiriyor. Bu yıl Corendon Turizm Grubu ana sponsorluğunda gerçekleşecek festival ile hazırlıklarında son aşamaya gelinen Türkiye’nin ikinci çocuk köyü ‘Koruncukköy Urla’ya katkı sağlanması hedefleniyor. Urla’nın Barbaros Köyü’nde 15 bin metrekare arazi üzerinde konumlanan köy, 1992 yılından bu yana hizmet veren İstanbul Bolluca Çocukköyü’nün ardından, Türkiye’nin ikinci çocuk köyü olacak.

Haberin Devamı

‘Bizi gururlandırıyor’

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın Türkiye’nin yüz aklarından birisi olduğunu belirten Corendon Turizm Grubu’ndan Hazan Karaer, şunları söyledi: “Bu vakıf sayesinde Koruncuklar sevgiyle büyüyor, tüm gereksinimleri karşılanıyor ve iş sahibi olacak bireyler haline geliyor. Ve bu çocukların yaşadığı İstanbul’daki Bolluca Köyü’nden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Alaçatı’da üç yıldır çok değerli bir etkinlik yapılıyor. Biz de her yıl ilgiyle takip ettiğimiz festival için bu yıl ne yapabiliriz diye düşündük ve Corendon Turizm Grubu olarak festivalin ana sponsorluğunu üstlendik. Urla’da açılmak üzere olan Türkiye’nin ikinci çocuk köyü Koruncukköy Urla’ya bir nebze de olsa katkı sunmak bizleri ayrıca gururlandırıyor ve mutlu ediyor.”

Haberin Devamı

'Sponsorlarımız ile çok daha güçlüyüz’

Koruncukköy Urla için vaatlerini yerine getirdiklerini belirten Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, şunları söyledi: “Bu yıl Koruncuk Sörf Festivali’nde sponsorlarımız ile çok daha güçlüyüz. Etkinliğimiz kapsamında Çağla Kubat Diaz ve Jimmy Diaz, Alaçatı’nın rüzgârını bir kez daha Koruncuklar için estiriyor. Buradan elde edilecek fon ile Koruncuklara destek sağlayacağız. Köyümüzü tamamladık ve açmaya hazırız.”

‘Festivalimiz uzun yıllar boyunca sürecek’

13 yaş altı, 17 yaş altı, 21 yaş altı kız ve erkekler kategorilerinde müsabakaların düzenleneceği ve 200’ü aşkın katılımcının beklendiği festival, Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları Çağla Kubat ve Jimmy Diaz ile “Alaçatı Rüzgarı Koruncuklar İçin Esiyor” sloganıyla düzenleniyor. Festivalin, Türkiye’de çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen en büyük etkinlik olduğunu ifade eden Çağla Kubat Diaz, şöyle devam etti: “Akademi olarak böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu sene ana sponsorluğumuzu üstlenen Corendon Turizm Grubu başta olmak üzere tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ederim. Sponsorlarımızın yanı sıra, genç sporcuların kendileri kadar şanslı dünyaya gelmemiş çocuklara verdiği büyük destek sayesinde, festivalimizin uzun yıllar boyunca süreceğine yürekten inanıyorum.”

Uluslararası organizasyon

Sörf dünyasının başarılı yarışçısı Jimmy Diaz da, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: “Üç yıldır Koruncuk gibi çok değerli bir vakıfla uluslararası bir organizasyona imza atıyoruz. Çocukların ve gençlerin Koruncuklar için yarışması, bu bilinçle her yıl Alaçatı’da, bizim ev sahipliğimizde bir araya gelmesi gerçekten çok gurur verici. Umuyorum kısa bir süre sonra kapılarını açacak Koruncukköy Urla’nın çocuklarını da, önümüzdeki festivallerde burada ağırlama şansı bulacağız.”

Haberin Devamı

28 tekne yelken açtı

Bursa Yelken Kulübü ile Moda Deniz Kulübü işbirliğinde bu sene beşincisi düzenlenen Olympos Regatta yelken yarışları, 28 tekne ve yaklaşık 300 yelkencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Pfizer Yelken Takımı da, bu yıl beşincisi düzenlenen Olympos Regatta’da yarıştı ve ileri evre meme kanseri farkındalığını artırmak için özel olarak tasarlanan yelkenlerini rüzgârla doldurdu. Takım, yarışı kendi sınıfında beşincilikle tamamladı

‘Önemli bir başarı’

Pfizer Yelken Takımı üyelerinden Aslı Dülgeroğlu, Olympos Regatta etkinliği hakkında şunları söyledi: “Bu ilk uzun mesafeli yarışımızdı. Özellikle ilk gün zorlu hava koşullarında yarışı tamamlamak bizim için önemli bir başarı oldu. Yılın geri kalanında katılacağımız yarışlarda vereceğimiz mesajlar aracılığıyla metastatik yani ileri evre meme kanseriyle mücadele eden hastalara destek olmayı ve bu konudaki toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Kulübümüz, yıl boyunca yaptığı etkinlikler ve dahil olduğu yarışlarla, Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek oluyor.

Teknolojiyi denize taşıdı

Columbia, deniz yaşamını sevenler ve sportif balıkçılık tutkunlarına özel olarak PFG serisini geliştirdi. Güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve serin tutan teknolojilerle üretilen yeni koleksiyon, denizde konforlu maceralar için fonksiyonellik sunuyor. PFG serisinde, giyilebilir teknoloji Omni-Shade, nemi emerek serinlik sağlayan Omni-Wick ve güneş ışınlarını geri yansıtarak serin tutan Omni-Shade Sun Deflector teknolojileri kullanılmış. Terle aktive olan serinletme teknolojisi Omni-Freeze Zero ile sıcak kâbus olmaktan çıkıyor. Bu ürünlerde, gölgelikli yaka ve olta tutucu aparat bulunuyor. Leke tutmayan pantolon ve şortlar da Omni- Shield Blood N’Guts özelliğiyle tasarlanmış.

Haberin Devamı
YORUM YAZ