MENÜ

935 yelkenliyi ağırladılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugüne kadar Bosphorus Cup’ta 935 yelkenliyi ağırladıklarını belirten Bosphorus Cup yarışlarının organizatörü ORG Sports Genel Müdürü Orhan Gorbon, “İstanbul herkesin tanıdığı çok önemli bir marka... Ve tüm dünya İstanbul’u merak ediyor” dedi. Gorbon, “İstanbul Boğazı da aynı şekilde... Çok önemli bir değer ve normalde burada yelken yapmak mümkün değil ama Bosphorus Cup’ta yapılıyor. Dolayısıyla İstanbul boğazını spor vesilesiyle dünyaya yansıtmak çok güzel bir şans” diye konuştu... Rengârenk yelkenlilerin hiç motor kullanmadan tamamen rüzgâr gücüyle İstanbul Boğazı’nda süzüldüğünü belirten Gorbon, “Bunu da basın aracılığıyla tüm dünyaya gösteriyoruz. Bu İstanbul tanıtımı için paha biçilmez bir fırsat” dedi.

‘Şölene dönüştüreceğiz’

Bosphorus Cup’ın, İstanbul şehrinin tam ortasında, Asya ve Avrupa kıtalarının arasında düzenlendiğini hatırlatan Gorbon, şöyle devam etti: “Tüm İstanbul’u kapsayacak olan yarış; Anadolu yakasında bulunan Caddebostan sahili ve Adalar arasında, Boğaz yarışı ise Dolmabahçe- Anadolu Hisarı bölgesinde gerçekleştirilecek. Yelken sporunu şölene dönüştürülecek bu yıl ki organizasyonda Haliç’te de, küçük teknelerle çeşitli yarışlar düzenlenmesi planlanıyor.” Gorbon, Bosphorus Cup 2018 için dünyanın önde gelen yelken yarışçıları, iş, sanat ve spor dünyasından tanınmış isimlerinin katılımıyla 24 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek bir program hazırladıklarını ifade etti.

’Yelken tabiatla iletişim sağlar’

Yelken sporunun insana farklı değerler kazandıran bir spor olduğunu söyleyen Orhan Gorbon, “Yelken, bir taraftan spor yaparken, rekabetle uğraşırken bir taraftan da tabiatla daha iyi bir iletişim içinde olmanızı sağlar” dedi. 2002 yılından beri her yıl İstanbul Boğazı’nda düzenlenen Bosphorus Cup yarışlarının, Türkiye’nin en önemli yelken yarışlarının başında yer aldığını belirten Gorbon, “ORG Sports tarafından hayata geçirilen Bosphorus Cup’a Mike Sanderson ve Lionel Pean gibi dünyaca ünlü yelkencilerin yanı sıra yurtdışından çok sayıda önemli yarışçı katılıyor” diye konuştu... Gorbon, şu bilgileri verdi: “Büyük bir rekabetin yaşandığı yarışlar İstanbul şehrinin tam ortasında, Asya ve Avrupa kıtlarının arasında düzenleniyor. Bosphorus Cup’un temel amacı her sene daha da büyüyerek daha fazla kitleye ulaşmak, İstanbul’u yelken sporu aracılığıyla dünyaya tanıtmak ve İstanbul halkına yelken sporunu sevdirmek...

’Katılım her geçen yıl artıyor’

Bosphorus Cup’ın her yıl ortalama 10’u yabancı olmak üzere toplam 100 teknenin mücadele ettiği bir yarış olduğunu vurgulayan Orhan Gorbon, yarışla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bosphorus Cup yarışlarında 7 sınıf mücadele ediyor. Her sınıf kendi içinde derecelendirildiği gibi aynı zamanda IRC sınıflarında genel derecelendirme de yapılıyor. Yarışlara, Bulgaristan, Rusya, Yunanistan, Fransa ve İtalya’dan çok sayıda yelkenci katılıyor. Uluslararası yelken camiasındaki bilinirliği sayesinde katılım her geçen yıl artış gösteriyor.

‘Kupakızı isimli çok güzel bir teknemiz vardı...’

Çok küçük yaşta aile teknelerinde yelken yapmaya başladığını söyleyen Orhan Gorbon, o günleri şöyle anlattı: “Babamla ve amcamla bazı yarışlara katıldım. Kupakızı isimli çok güzel bir teknemiz vardı. İlk defa 1991’de Yunanistan’da uluslararası bir yarışa katıldım. 1993’te dünyanın en önemli yarışlarından Admiral’s Cup Amiraller Kupası’nda İngiliz takımıyla birlikte yer aldım. 1995-2000 yılları arasında da New York’ta eğitim için bulunduğum sırada Amerikan yarışlarına katıldım. Bunu, dünyanın en önemli yarışları takip etti... Bunlardan bir tanesi Annapolis- Newport bir tanesi Newport-Bermuda bir diğeri İrlanda’daki meşhur Fastnet yarışı... Son olarak Güney Fransa’dan İstanbul’a hiç durmadan yapılan iki kişilik FIGARO yarışı. Şu ana kadar dünyanın en önemli yarışlarına katıldım bu konuda gururluyum çok güzel tecrübeler edindim ama bundan sonra da bunlara devam etmeyi hayal ediyorum.

‘e-Spor’u desteklemeye devam ediyoruz’

Elektronik perakendecisi MediaMarkt, Türkiye’de ve dünyada ilginin giderek artığı e-spor sektörüne destek vermeye, oyunun ve oyuncuların en çok tercih ettiği elektronik perakendecisi olma yolculuğuna devam ediyor. Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın perakende destekçisi olan MediaMarkt, bu turnuva kapsamında GameZone TIR’ı ile önce Türkiye’de 3 ili gezerek oyun severlere eğlenceli anlar yaşattı, sonra Volkswagen Arena’da şampiyonlara kupasını verdi. Intel ile yürüttükleri iş ortaklığının e-Spor sektörünün gelişmesi adına oldukça önemli bir adım olduğunu belirten MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Pazar büyüklüğünün arttığı e-Spor sektörünü desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda en iyi oyuncuların yarıştığı Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın resmi sponsoru olarak, bu sektöre verdiğimiz önemi bir kere daha gösterme fırsatı bulduk” dedi.

Reebok’a Victoria Beckham dokunuşu

Reebok, modanın önde gelen isimlerinden Victoria Beckham ile ortaklık yapacağını duyurdu. İngiliz tasarımcı, Reebok’ın uzun yıllardır üstlendiği kadınları yüceltme misyonuna ve kadın iletişimine Ariana Grande, Gigi Hadid ve Teyana Taylor gibi destek olacağını bildirdi. Bu uzun dönemli birliktelik, Reebok x Victoria Beckham koleksiyonu ile de sürecek. Reebok x Victoria Beckham koleksiyonu 2018 yılının son yarısında tanıtılacak ve Reebok Yenilikçi Koleksiyonları çatısı altında konumlanacak.

YORUM YAZ