MENÜ

Sinan ipten aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Donk’un hediyesiyle başlayan Konyaspor maçında kapanan rakibine karşı Galatasaray, maçın ilk yarısında Rodrigues ve Belhanda gibi oyuncuları devreye sokamadı. Gomis de penaltıyı kaçırınca maç sinir harbine dönüştü. Geriden oyun kurma mecburiyeti varken Donk’un top kullanma becerisindeki sıkıntılar Galatasaray’ın pozisyona girmesini zorlaştırdı. İkinci yarıya Sinan Gümüş ve Linnes hamlesiyle başlayan Fatih Terim, ilk yarıdaki baskıyı devam ettirse de pozisyona girme anlamında zorlanmaya devam ettiler. Galatasaray ne zaman yaratıcılık beklediği Feghouli ve Belhanda’yı devreye soktuysa o anlarda rakip takımın ceza sahasına girmeyi başarırken Sinan Gümüş, Feghouli ortak yapımında Gomis’e golü attırarak geri dönüşün sinyalini verdiler. Gecenin anahtar oyuncusu Sinan Gümüş, ikinci santrfor gibi girerek attığı golle de adeta takımını ipten aldı.

Gecenin sorusu

Kadıköy deplasmanına gidecek Galatasaray’da Donk mu yoksa başka bir oyuncu mu oynar? Donk, belki kapanan savunmalara karşı hücumda sıkıntı yaratabilir ama Fenerbahçe’nin orta saha sertliğine aynı şekilde karşılık verebilmek adına Donk’un Kadıköy’de ilk 11’de başlaması doğru olabilir.

Maçın starı

Devre arasında oyuna giren Sinan Gümüş, bir gol ve bir asistlik performansı ile yıldızlaşan isim oldu.

Maçın olayı

Halil Umut Meler’in özellikle ikili mücadelelerin tamamında takdir hakkını Konya’dan yana kullanırken aynı zamanda Konyalı oyuncuların rakipten top çalma girişimlerine haddinden daha fazla müsaade etmesi.

Kısa mesaj

Konyaspor, oyun tarzını Galatasaray’a karşı çok doğru bir şekilde uygulaması, Sergen Yalçın’ın Konyaspor’a sonraki maçlarda hayat geleceğinin belirtisiydi.

YORUM YAZ