MENÜ

Kredimiz tükenmedi

Abone Ol Google News

Önce İzlanda mağlubiyeti ile ne kaybettik? sorusunu soralım. Fransa galibiyetine kadar 2.’lik için çekişeceğimizi düşündüğümüz İzlanda’ya kaybederek liderlik konusunda iddialı olma şansını kaybettik. Ancak Fransa galibiyeti o kadar ekstra bir galibiyet oldu ki, İzlanda yenilgisi bu maçın kredisini götürmez. Çünkü İzlanda ile içerde oynayacağımız maç, bu karşılaşmanın telafisi olarak bizi yine yukarı çıkaracaktır. Ancak önemli olan başlangıçta olduğu gibi grubun zayıf takımlarına karşı oynayacağımız maçlarda sürprize izin vermemek. Diğer taraftan İzlanda maçı özelinde yaptığımız ciddi hatalar vardı. Maçın ilk yarısında prese karşılık veremediğiz anlarda Şenol Güneş’in, Hakan, Ozan ve İrfan Can tercihi verimsiz kalınca oyun İzlanda’nın sevdiği oyun oldu.

Haberin Devamı

Daha Cenk katılacak

Kazandıkları toplarla ya da duran toplarla çok pozisyon buldular. Bize maçı kaybettiren de ilk yarı oynadığımız oyun oldu. 2. gol geliyorum derken Şenol Güneş’in müdahale etmemesi, 2. yarı daha iyi oynamamıza rağmen maçı döndürmeye yetmedi. Yine de duran toplar konusunda ki zaafiyeti göz ardı etmeden oynanan oyun, ilerisi için umut vericiydi. Elimizdeki kadroya bakınca geniş ve Cenk Tosun gibi özel oyuncuların tekrar katılımı ile bu kadroyu çok iyi kullanan Şenol Güneş’li milli takım, şu ana kadar gösterdiği performansla gruptan çıkmak için favori konuma gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Problem de çözülür...

Milli Takım’a duyulan heyecanı ve sevgiyi geri getirmeyi başaran, milli formanın ağırlığını hisseden yeni jenerasyonun dünya futbolunda önemli takımlara gidebilecek potansiyelli birçok oyuncuyu bünyesinde barındırması ise en büyük avantajımız. Bu oyuncuların göstereceği performanslarla saha içinde lider oyuncu problemini tamamen çözebileceği bir gerçek. Sonuçta İzlanda mağlubiyetine rağmen büyük resme bakınca doğru yolda olan bir takım söz konusu. Aynı zamanda oyuncuların performanslarını iyi gözlemleyen ve oynattığı oyun ile bu oyuncuların gelişimine katkı yapan Şenol Güneş de en önemli avantajımız.

YORUM YAZ