MENÜ

Henüz bitmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Orta saha ve hücumda etkili, savunmada zayıf olan Lyon’a Marcelo ile direnip Talisca ile organize olan Beşiktaş, Babel’le golü bularak çok önemli bir avantajla gitti soyunma odasına. Çabuk ve dikine oynayarak Beşiktaş’ın dengesini bozmaya çalışan, derin toplarla pozisyon üretmeye çalışan Lyon’a pozisyon vermedik ilk yarıda. Aksine duran toplarda ve savunmada harika oynayan Marcelo ile 4 kez etkili olduk. Tek sıkıntımız ise savunma lideri formda Marcelo’nun gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmesiydi. Maçın temposu istediğimiz gibi yavaş yavaş düşmeye başlayınca yarım saatlik ateşi yüksek Lyon da istediğimiz kıvama gelmişti.

Fazladan baskı yedik

2. yarıya Babel’in Rafael’i silkelemesi ile başladık. Fakat Talisca yine bir duran topta maçı koparacak fırsatı kullanamayınca bu kez Valbuena’nın vites arttırdığı 20 dakika Lyon sol kenardan etkili oldu. Maçın kırılma anlarından birinde maçın en iyisi Marcelo’nun hatasında kaleciyi geçen Lacazette, topu dışarı atarak Lyon adına en önemli fırsatı kullanamadı. Beşiktaş’ın maç boyunca savunmada yüksek konsantrasyonla oynamasına rağmen hücumda 2. yarıyı çok verimsiz geçirmesi daha doğrusu ‘attığın golün kıymetini bileceksin’ der gibi öne çıkmaması fazladan baskı getirdi.

Q7’yi çok aradık

Bu baskıda önce duran toptan yediğimiz gol, sonra da Fabri’nin hatası maçın hikayesini bir anda değiştirdi. Sonuçta çok daha rahat oynayabileceğimiz rövanş öncesi büyük avantajımızı, küçük bir avantaja çevirerek döndük. Özellikle 1-0’dan sonra Aboubakar ve Quaresma’yı çok aradık. Maçın özelinde ise Babel, Atiba, Marcelo ile birlikte maçın hakemi İspanyol Mateu Lahoz sahanın en iyileriydi.

YORUM YAZ