MENÜ

Falcao ile yeni hikaye başlıyor

Abone Ol Google News

Erman Özgür, yeni transferlerle güçlenen Galatasaray’daki son durumu masaya yatırdı.

Haberin Devamı

İlk 3 haftada oyun kalitesi beklenenin altında kalmasına rağmen Babel ve Adem Büyük’ün katkısı Galatasaray için en pozitif ayrıntıydı. Seri’nin uyum sorununu henüz aşamamış görüntüsü, Emre Mor’un henüz katkı yapamaması ve stoperlerin bireysel hataları ise en negatif olanları.

Lemina sertliği arttıracak

Milli ara dönüşü ise Falcao ile birlikte başka bir hikaye başlıyor. Gomis’den sonra geçen sancılı santrfor dönemi Falcao ile son bulur. Feghouli, Belhanda, Babel gibi oyuncuların asist sayısının Falcao’nun bitiriciliği ile artacağı bir gerçek. Lemina’nın gelişi ile orta saha sertliğinin Donk olmadan da sağlanabileceği ve ilk 3 hafta için top rakibe geçtiği anlardaki yumuşak kalan göbeğin güçlenmesi önemli.

Tek sorun savunma hattında

Andone ve sezona iyi başlayan Adem Büyük ile artık bitiricilik konusu her kulvarda sorun olmaktan çıktı. Ancak savunma bloğu bütün bu olumlu ayrıntılara rağmen büyük bir sorun olmaya devam edebilir. Şampiyonlar Ligi için takımın orta saha ve hücum hattı ne kadar iş yapar gibi gözükse de, savunma hattında oynayan Mariano ve Marcao’nun top kullanma becerilerine rağmen yumuşak kalması üstesinden gelinmesi gereken bir sorun. Ligde yediğinden fazlasını atabilirsin ancak Şampiyonlar Ligi grubunda bu mümkün değil.

Haberin Devamı

Terim’in yokluğu dezavantaj

Fatih Terim’in kenarda olmayışı, oyuncular üzerinde etkisi en fazla olan teknik direktörün tribüne çıkması, Galatasaray için dizilişten de, futbolcu seçiminden de daha önemli bir ayrıntı. Tecrübeli hocanın yokluğu çok fazla hissedilecek. Özellikle de Fenerbahçe derbisinde Galatasaray’ın en büyük dezavantajı, Fatih Terim’in yokluğu olacak.

YORUM YAZ