MENÜ

En önemli galibiyet

Abone Ol Google News

Başakşehir’in santrforsuz başladığı maçta özellikle maçın başındaki Trabzonspor baskısını atlatması yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Sonrasında dengelenen oyunda ise soğukkanlı, tecrübeli, üst düzey orta saha ve forvet oyuncuları sazı ellerine aldılar. Arda’nın yükselen formu ve İrfan Can’a hazırladığı pozisyonla ilk golü, presi yaparak Robinho’nun asistiyle golü yapan Clichy ile de ilk yarıda büyük iş yaptılar. Tabii bu başarıda akıllı oyunları kadar Trabzonspor’un fark yaratan orta saha kurgusunun tamamen değişmiş olmasının da etkisi vardı. Özellikle de topu kullanırken Sosa-Onazi ikilisinin olmamasının sıkıntısı maç boyunca hissedildi. 2. yarının kahramanı 1 dakika içinde her iki kaleye gol atan Ekuban olurken, Trabzonspor’un yapmak istediği baskıya çok aşina ve rahat direnen Başakşehir şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin umutlanmasına izin vermeyerek sezonun en önemli galibiyetlerinden birini almayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor şampiyonluk yarışından kopar mı? Mesele sadece alınan mağlubiyet değil. Transferin yapılamayacak olması, Sosa ve Onazi’nin sakatlıkları ve yerlerini doldurmanın çok zor oluşu Trabzon’u yarıştan koparabilecek detaylar.

Haberin Devamı

Maçın starı

Uzun süre sonra Başakşehir’in beklediği performansı gösteren ve 2 gole katkı yapan Arda Turan öne çıkan oyuncu oldu.

Maçın olayı

Süper Lig’in rakip analizini en doğru yapan ve bu doğrultuda 11’ler belirleyen, oyun stratejisi uygulayan Abdullah Avcı’nın Trabzon deplasmanında da alınan galibiyette tercihlerinin etkisi büyüktü.

Kısa mesaj

Başakşehir’in kulübe zenginliği bir tarafta, Trabzonspor’un hamle kısırlığı diğer tarafta en dikkat çekici ayrıntılardan biriydi.

YORUM YAZ