MENÜ

Eksik yakalamanın avantajı

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın gençlik aşısı ki bana göre derbi 11’i en azından 3-4 oyuncu farklı olmalıydı, ilk 30 dakikada topa hakim ve Galatasaray ceza sahasına daha fazla giren tarafı Beşiktaş yaptı. Eren Derdiyok’un hatası ile skoru da Ljajic’le almayı başardılar. Sonrasında Galatasaray oyunu dengeledi. Duran toplarda etkili oldu, Ozan’la direkten döndü. Bu oyundan rahatsız olan Şenol Güneş devrede Güven-Atiba değişikliği yaparak ortasahaya hakim olmak istedi. Bu hamle savunma olarak iyi gibi gözükse de pas trafiğinde pek katkı yapmadı. Galatasaray presli oynamaya çalışsa da kazandığı toplarda formsuz Eren, etkisiz ve koşu temposu düşük Feghouli ile pozisyona girmekte zorlandı. Sadece Onyekuru’nun çabaladığı forvet hattı, Fernando’nun çırpındığı bir ortasaha bir derbiyi deplasmanda çevirmek için yeterli değildi, olmadı da. Sonuçta Beşiktaş rakibini çok eksik yakalamanın avantajını kullandığı maçta özellikle ilk yarım saatte oynadığı oyunla derbiyi kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray daha iyisini yapabilir miydi? Kulübede Muğdat’tan başka hamlesi olmayan, forvet oyuncuları ve özel oyuncularının neredeyse tamamı sakat ve cezalı olan Galatasaray için bu sonuç çok anormal sayılmaz.

Haberin Devamı

Maçın starı

Beşiktaş tarafında Dorukhan, Pektemek ve Vida iyi oynarken, Galatasaray’da Fernando ayakta kalan oyuncu oldu.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın Galatasaray derbisine Dorukhan, Güven, Pektemek ve Necip’li bir 11’le çıkması ve kazanması maçın olayıydı.

Kısa mesaj

Futbolda moral, yorgunluğun üstesinden gelebilecek en önemli ayrıntı. Beşiktaş morali ve özgüveni ile içsaha avantajını çok iyi kullandı.

YORUM YAZ