MENÜ

Çok isteyen kazanır

Abone Ol Google News

Süper Lig’in iç sahada en başarılı takımı Galatasaray, taraftar desteğini, Türkiye Kupası ve derbi özgüvenini ayrıca Fatih Terim gibi son düzlüklerde takımını hata yapmadan yöneten teknik direktörü düşünüldüğünde şampiyonluk maçına avantajlı çıkan taraf. Abdullah Avcı’nın kazanmasına rağmen son maçta yaptığı rotasyon, sezonun genelinde yakalanan oyun kalitesini geri getirmedi. Tecrübeli ve iyi bir kadro olmalarına rağmen agresif savunan takımlara karşı bu kaliteyi sezonun 2. yarısında seviye seviye kaybettiler.

Haberin Devamı

Feghouli’ye eşlik edilmeli

Galatasaray’da ise derbileri çözen orta saha kurgusu Donk-Fernando bu agresifliğin ve oyunu iki yönlü oynama konusunun ustaları. Feghouli’nin yüksek form durumuna Diagne, Belhanda ve Onyekuru eşlik ederse taraftar avantajı ile birlikte mutlu sona ulaşmak Galatasaray için daha yakın bir ihtimal olur. Başakşehir’de ise oynayabilirse Emre Belözoğlu, İrfan Can, Edin Visca ve Robinho şampiyonluk için sazı eline alması gereken oyuncular.

Tarih yazma fırsatı

Bazı maçlar için taktiğe falan gerek yoktur. Bazı maçlar oyuncuların maçı ya da şampiyonluğu ne kadar istediği üzerinden çözülür. İşte bu sezonun finali de hangi takımın şampiyonluğu daha çok istediği üzerinden çözülecek. Ya Galatasaray Fatih Terim ile duble yapacak ya da Başakşehir Abdullah Avcı ile yeni bir şampiyon takımla tarih yazacak.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Galatasaray için sezonun en değerli oyuncusu Feghouli, Başakşehir maçında da takımının en önemli kozu. Mariano ile uyumu maçı çözebilir.

Ön plana kim çıkar?

Başakşehir’de kilit isim Visca. Özellikle takımının gol yükünü hem asist hem de gol olarak sezon boyu üstlenen Visca, Başakşehir sezonu nerede bitirirse bitirsin yılın oyuncusu olmayı hak etti.

YORUM YAZ