MENÜ

Advocaat'ın hediyesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Topu rakibe bırakarak oynamayı seven Fenerbahçe, tam tersini yapmak zorunda olduğu bir maça çıktı Antalya’da. Topun arkasına çabuk geçip, kaptığı toplarla hızlı çıkmayı hedefleyen Rıza Hoca, hem bunu başardı hem de zaman zaman topla fazla oynayan taraf oldu. Futbolda en önemli ayrıntı, en az rakip kadar diri olabilmektir fiziksel olarak. Ama rotasyon konusunda kendi oyuncuları çok profesyonel olsalar bile, 3 günde bir maç oynamasının normal olduğuna inandırması Advocaat’ın ilk devreyi çöpe atmasına sebep oldu. Özellikle yardım da gelmeyince Şener ve Hasan Ali, Mbilla ve Danilo’ya karşı zorlandıkları bir 45 dakika oynadılar. Defansif anlamda çok iyi maçlardan sonra ilk kez Antalyaspor bu kadar üzerine gelebildi Fenerbahçe’nin.

Volkan sahnedeydi

Eto’o ve Deniz Kadah’ın kaçırdığı gollerde ise yine Volkan Demirel sahnedeydi. Lens, Alper ve Sow’un yorgunlukları bu kadar hissedilirken, ilk 11’de sadece Van Persie-Volkan Şen değişikliğiyle başladığı maçın ikinci yarısında hamle yapmak için Yekta’nın attığı golü beklemesi ise ‘artık takımı daha iyi tanıyor’ yorumları yapılan Advocaat’ın bu söylemleri boşa çıkarmasından başka bir şey değildi. Fernandao ile çift santrfora dönmesi ya da Aatif hamlesi de skoru döndürmek için yetmeyince kadrosundaki oyuncuların tamamına güvenmemesinin bedelini aldığı mağlubiyetle ödedi.

Karar doğru

Antalyaspor’da ise Rıza hocanın gelişiyle başlayan çıkış, Sakıb, Diego, Eto’o ve Yekta’nın ön plana çıktığı maçta alınan galibiyetle devam etti. Son olarak Cüneyt Çakır, mamçın tamamında iyi bir yönetim gösterirken, Sow’un attığı golü iptal kararında haklıydı.

YORUM YAZ