MENÜ

Zor görev!

Abone Ol Google News

Tottenham Hotspur Menaceri Mauricio Pochettino, Şampiyonlar Ligi Finali’nde, Liverpool’a kaybettikleri maçın ardından yaptığı değerlendirmede, takımının lehine olan istatistikleri tek tek anlattı ve şu cümleyle tamamladı sözlerini: “Ancak; finaller kazanmak üzerine kuruludur, hak etmek ve iyi oynamak üzerine değil.”

Haberin Devamı

Türk futboluna 5 isim

Trabzonspor’un zor bir sezon geçirdiği herkesçe malum. Transfer yapamadığı yetmezmiş gibi, Onur ve Burak krizi yaşadı Bordo-Mavililer. Ancak tüm bu olumsuzluklar gerçekleşmemiş olsaydı forma şansını çok zor bulabilecek 5 genci Türk futboluna kazandırdı. 3’ü A Milli oldu, diğer ikisi yolda... Lig üçüncülüğü son iki haftada kaybedildi. Taraftar, camia skora, sıralamaya bakmadan büyük destek verdi.

Asıl sınav şimdi

Piyasada dönen paralara bakıldığında komik sayılabilecek bir ücretle bunca krizin yaşandığı dönemi teknik olarak başarıyla yöneten Ünal Karaman ile sözleşme resmen uzatıldı. Alacağı ücret de Süper Lig koşullarına az da olsa yaklaştırıldı. Şimdi beklenti büyüdü. Oturmuş bir kadro, kulübü siyasetin göbeğine sokacak tavizlerle sağlanan yeni kredilerle yolu açılan transfer olanağı ve riski tümüyle ortadan kalktığı iddia edilen Avrupa Arenası’nda 4 sezon sonra yeniden boy gösterme şansı. Dolayısıyla geçen sezonki mazeretlerin hiçbiri geçerli değil.

Haberin Devamı

3 kulvarda yarış bekliyor

Sezonu ‘Gönüllerin Şampiyonu’ unvanıyla kapatan Trabzonspor’u, dolayısıyla Karaman ve ekibini 3 kulvarda büyük bir yarış bekliyor olacak. Çok dikkatli bir transfer politikası izlenerek aksayan mevkilere takviye yapılırken, oturmuş kadronun ahengini bozmayacak ücret politikası ve katılacak futbolcu karakterine dikkat edilmeli. Siyasilerden sağlanan katkı şimdilik krediyle sınırlı. Bir şekilde borcu artıracak ve öteleyecek kredi gibi değil yeni sponsorluk anlaşması vs. gibi kuruma direkt katkı sağlayacak hamleler yapılmalı.

Avrupa’da gurur, ligde şampiyonluk

Mali disiplini sekteye uğratmamak önemli. Zira önümüzdeki sezon için şampiyonluk beklentisi artan camianın - taraftarın olası olumsuzluklarda abartılı hoşgörüsünü beklemek hayalcilik olur. Teknik direktör Ünal Karaman’ın sözleşme koşullarını okumadan yaptığı ‘imza özverisi’ bile kimsenin aklına gelmez böyle bir durumda. Avrupa’da gurur yaşatacak skorları bekler, ligde şampiyonluk şarkısı söylemek ister taraftar, mazaret dinlemek istemez artık. Futbol gerçeğidir bu. Tıpkı Arjantinli menacer Mauricio Pochettino’nun başta bir bölümünü verdiğimiz sözlerinin devamındaki gibi: “Bir final kazanılır, sonrasında analiz edilmez.”

YORUM YAZ