MENÜ

Yattara krizi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir gazetede, satıldığına ve imzanın, kendisinin Katar kulübüyle anlaşmasına kaldığına dair haber yayınlandığı gün Yattara, ağır grip geçiriyordu ve bir gün önceki serumun etkisiyle Ankaraspor maçında oynayabilecek duruma gelmişti. İlk yarıda sağdan 3 kritik top taşıdı. Birinde Gökhan Ünal’ın yarı volesi direkte patladı, birinde savunmanın ters vuruşuyla top ağlara giderken kaleci çizgide tuttu, diğerinde de Gökhan ve Umut uygun durumda vuramadı. Maçın devre arasında Yattara soyunma odasında gribin etkisiyle mide problemi de yaşadı. Oyundan alınma teklifini, “devam edebilirim” diye reddetti. 68’de çıktı, maç sonu müdavimi olduğu kolbastı şölenine, hastalığı nedeniyle erken gittiği soyunma odasında duşta olduğu için katılamadı.
Transfer haberi aynı gün Başkan ve Asbaşkan tarafından sert dille yalanlandı. Kaynak gösterilen Başkan Yardımcısı, “Ben söylemedim” dedi.
Ertesi gün, iddialara göre; Yattara, Alanzinho alındığı için pazarlanıyordu.
“Alanzinho’nun oynatılması için çıkarılan Yattara, satılacağına dair söylentilerin doğru olduğuna artık inandı ve küstü.”
“Yattara, bütün bu nedenlerden ötürü kolbastı şova katılmadı.”
“Alanzinho’nun tribünlere yönelik şovu, kendisini bir anda taraftarın sevgilisi yaptı. Yattara geri planda kalmaya tahammül edemediği için ayrılma işine sıcak bakmaya başladı.”
Bütün bu gelişmeler, şampiyonluk yarışındaki iki rakibiyle deplasmanda yaptığı maçlarda, üstelik o iki maçı sahalarında oynayan o rakiplerinden biri 3, diğeri iki puan alabilirken, Trabzonspor 4 puan çıkarıp lideri yakaladığı gün gündem oluşturdu.

Bize göreyse;
1- Bir yönetim satacağı futbolcusunun değerini düşürecek değil, yükseltecek hamleler yaparak müşteri arar, oyuncusunun moral motivasyonunu üst düzeyde tutar. Tıpkı habere sert tepki koyarak futbolcusuna güven veren Trabzonspor Yönetimi gibi.-
2- Bir teknik adam, elinde Yattara gibi yetenek varsa, kendisinden her koşulda sonuna kadar yararlanmalıdır. -tıpkı Ersun Yanal’ın yaptığı gibi.-

3- Kendisine güvenen bir futbolcu rekabetten çekinmez. Aksine daha çok çalışıp öne geçmek ister.-tıpkı Yattara’nın hasta hasta çıkıp oynadığı gibi.-

Futbolcu şansı bu; eğer taşıdığı, tehlike doğuran o 3 top gol olsaydı, “Alanzinho’nun gelişi Yattara’yı şaha kaldırmış!” olacaktı.
Bizim açımızdan Yattara Krizi’nin özeti budur.

YORUM YAZ