MENÜ

..Ve Rize kazandı!

Abone Ol Google News

Son 6 mücadelede yüzü gülmeyen Çaykur Rizespor, Süper Lig’in açılış maçında konuk ettiği Ankaragücü’nü 2-0’la geçti, kendine geldi. Karadeniz temsilcisinin gollerini; 28’de penaltıdan Samudio ve 60’ta Boldrin attı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın başlarında oyunu kontrol eden taraf genelde Ankaragücü takımı oldu. Konuk ekip her iki kanadı da iyi kullanıp Çaykur Rizespor’a baskı kurduğu gibi, topla her buluştuklarında rakip oyuncuları hataya zorladı. Nitekim İlhan Parlak, Vetrih’in hatalı pasında karşı karşıya kaldığı Gökhan’ı aşamadı.

Ankaragücü bununla birlikte birkaç kez bulduğu öne geçme fırsatını kullanamayınca Rizespor önce toparlanma şansı, ardından ilk ciddi atağında da daha doğrusu kaleye ilk şutunda penaltı kazanıp golü buldu. Yeşil-Mavililer bu golle özgüven kazanıp oyunda dengeyi kurdu. İlk yarının kalan bölümü yüksek tempolu geçse de önemli pozisyon üretilemeden tamamlandı.

Attamah-Boldrin işbirliği

2. yarıda Rizespor, Boldrin’in oyuna ağırlığını koymasıyla rakibine ezici üstünlük kurdu. Farkı artırma çabalarına Korcan bir süre tek başına direndi ama Attamah-Boldrin işbirliğine karşı çaresiz kaldı.

Haberin Devamı

Fark ikiye çıktıktan sonra kontrollü oyunu tercih eden Yeşil-Mavililer, Ankaragücü’nün tempoyu yükseltme çabalarına engel oldu ve 6 hafta sonra üç puan elde ederek tehlike hattının üzerine çıktı.

YORUM YAZ