MENÜ

Transfer yasağı sürüyor!

Abone Ol Google News

Ligi dördüncü sırada bitirmesine karşın bugün taraflı tarafsız her sporseverin takdir ettiği, “gönüllerin şampiyonu” tanımlamasını yaptığı Trabzonspor’a bu unvanı sağlayan faktör, hiç tartışmasız altyapıdan çıkarıp Türk futbolunun hizmetine sunduğu gençlerdir. O gençlerin ortaya çıkmasını sağlayan, bekleneni veremedikleri takdirde, “seçeneğimiz yoktu” mazeretini teknik kadronun ve yönetimin elinde koz olarak bulunduran unsur da, Ocak’taki transfer yasağıdır.

Haberin Devamı

Beklenenin üzerinde performans sergileyip bir anda ülke futboluna damgasını vuran ve bugün paylaşılamayan gençler, eğer o transfer yasağı olmasaydı, kim bilir hangi kulüplere gönderilerek ya da kiralık verilip “pişmeleri” beklenecekti!

Yeni bir transfer sezonunun eşiğindeyiz şu sıralar. Transfer için taraftar baskısı, menajer teşvikleri, medya “gazı! ” vs tavan yapmış durumda. Yasak da gündemde yok!

Tam da bu baskılara boyun eğilip, “bir transfer hovardalığına soyunulacak mı?” endişelerinin söz konusu olduğu bu dönemde, Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan’ın yönetimden aldıkları yetkiyle, tersi bir anlayış içinde olduklarını beyan etmeleri, kaygıları öteledi. “Öteledi” diyoruz, zira “önledi yargısına”, icraatın sonunda varabileceğiz!

Haberin Devamı

Yönetimin yükü ağır

Adeta bir borç batağında bulunan kulübün en önemli icra kurulu üyeleri bu üçlünün vardığı ve uygulamaya sokacaklarını söyledikleri kararlar şunlar: “Baskıya kesinlikle boyun eğilmeyecek. Populizme en ufak imtiyaz yok. Trabzonspor’un gerçek ihtiyacı olan, Trabzon şehrine uyum sağlayabilecek, bonservisi elinde olan, ya da yaşı genç ve düşük bonservis ücretli oyuncular tercih edilecek. Ekuban örneğinde olduğu gibi satın alma opsiyonlu kiralama yöntemi kullanılacak. Bütün bunlar için de teknik direktör onayı aranacak.”

Halen 5-6 yıl önce alınan oyuncuların parasını ödemekle meşgul olan yönetimin, “Parasını ödeyemeyeceğimiz oyuncuyu almayız!” kararlılığını, takımın yarışmacı kimliğini de koruyarak sürdürmesini, transfer yasağı kadar önemsediğimizi belirtmek istiyoruz. Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ