MENÜ

Sorun acil çözüm bekliyor!

Abone Ol Google News

Maç bitiminde beraberliği takım şampiyon olmuşçasına kutlayan taraftarı, yönetimini, ”Trabzon Uşağı” olmakla suçlama eylemini artırdıkça, Samsunsporlu futbolcuların demoralize durumu artıyordu. Böyle bir ortamı organize etse Trabzonspor kendisi için hazırlayamazdı.

Haberin Devamı

Bu durumun doğal sonucu Trabzonspor ilk yarı boyunca oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. Yan yana Serkan ve Celustka’nın arkasında Zenke’yi topla buluşturma ve Celustka’nın Bance’nin önüne topu indirme gibi affedilmez hataların bedeline Samsunspor’un ağır faturalar çıkaramamasıyla rahatlayan Bordo Mavililer, yine de rakip kaleye kontrollü gitmeyi tercih etti. Burak’ın geçen sezonki gibi aradan sızma hamleleri, Adrian ve Colman’ın uygun topları atamamasıyla gerçekleşmezken, üstünlük golü yine bu oyuncunun bireysel özelliklerini ön plana çıkaran hareketiyle geldi. Birkaç dakika sonra benzer klas hareketleri Halil de yaptı ama eksiği son vuruş yetersizliği oldu.

İkinci yarı beklendiği gibi başladı. Samsunspor risk aldı, Trabzonspor, iyi top yapan rakibine karşı çareyi daha fazla geri çekilmekte buldu. Buna zorunlu çekilmek de denilebilir, çünkü uzun süreli ciddi baskı yedi. Bu sıralarda Trabzonspor savunmasından çıkan kontrolsüz toplar, kendisine kontra fırsatı yaratmadığı gibi, birer tehlike olarak geri döndü. Orta alanda top tutacak tek adam Adrian da çıkarılınca bu durum daha da sorun olmaya başladı.

Haberin Devamı

Yine de maçın kırılma anı Colman-Burak ikilisinin kaleci Ertuğrul’u ikiye bir yakaladıkları andı. Kemal’den kaptığı topla kaleciyi karşısında gören Colman, direği hedef alınca, skor rahatlığı yaratacak pozisyon ucuzca harcandığı gibi dönüşünün bedeli de ağır oldu. Ergün, benzer hatayı affetmedi.Ligin üçüncü maçında kaçan yedinci puanın, 31 kişiden alternatif kadrolar çıkarılamadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiği Trabzonspor’da “gamsızlık” olarak da nitelendirilebilecek, “ukalalık düzeyine varan kendine güven” sorununun çözümünü de acil boyutuna taşıdı. İlgililere duyurulur.

YORUM YAZ