MENÜ

Rotasyon riski!

Abone Ol Google News

Trabzonspor zorluk derecesi yüksek iki kritik maç oynadıktan sonra Süper Lig startını verdi. Spor kamuoyunun, dolayısıyla rakiplerinin kapasitesi ve gücü hakkında yeterince bilgi sahibi olmaları gayet normal. Ancak Ünal Karaman, 4 farklı isimle, özellikle iki yeni stoperle ve risk olarak değerlendirilebilecek bir kararla ters köşe yaptı. Dördü de yeni transfer. Zamana ihtiyaçları olan bu isimlerden hayli tempolu geçen ilk yarıda en şanssızı kuşkusuz Obi Mikel oldu. Tarafların sezon başı olmasına karşın tempoyu üst düzey tutmaya gayret sarf ederek birbirilerini hataya zorlamaları, kritik pozisyonlar doğurdu. Karşılıklı gollerin dışında bunlardan Sörloth’un kaçırdığı, Uğurcan’ın da olağanüstü refleksle kurtardıkları izleyenlerde adrenaline tavan yaptıranları oldu. İkinci yarıda 10 dakika daha bekledi Karaman. Sonra savunma hariç, Ekuban ve Abdülkadir Parmak’la klasik düzenine döndü. Böylece oyunun genelde hakimi oldu ama rakibe verdiği çok kritik pozisyonlarda Uğurcan’ın performansıyla bir puanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Trabzonspor sezonun en fazla transfer yapan kulüplerinden biri. İlk 2 resmi maçında birer transferle oynadılar. Üçüncü maçta ilk on birde 5 yeni isim, sadece ”rotasyon” değil de, “Transferlerimiz iyidir” mesajı mıdır, acaba?

Maçın starı

Üçüncü maçı da boş geçmedi Sörloth. Üçünde de çok faklı özellikleri gerektiren gollere imza attı. Sörloth böylece Süper Lig’de de önemli bir aktör olacağını gösterirken 4 kritik kurtarış yapan Uğurcan’la maçın adamı oldu.

Maçın olayı

Şenol Güneş, eski takımını üçüncü resmi maçında da izledi. Altyapıya ve genç-yerli oyunculara en fazla şans veren Bordo- Mavililer’de ilk on birde sadece 3 yerli oyuncunun yer alması da onun şanssızlığı oldu!

Kısa mesaj

Süper Lig sürprizlerle başladı. Galatasaray ve Beşiktaş’ın ilk haftadaki akıbetleri belli ki Ünal Karaman’ı etkilememiş, o işine bakmış! Kazanan takımdan 4 oyuncu değiştirmenin açıklaması sadece rotasyon ile ilişkilendirilebilir!

YORUM YAZ