MENÜ

Plan tuttu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şenol Güneş’in bir hesabı vardı, “İkinci yarıda alabileceğimiz en fazla puanı alıp, rakiplerin durumuna göre sıralamada kendimize yer bulmak” diye. Olası kayıp puanlarda, Ziya Doğan’ın büyük özveriyle adeta yoktan var ettiği ve yaşatmaya çalıştığı Diyarbakırspor’la yapılacak maç gözükmüyor. İlk yarıdaki sürpriz hafızalarda hala etkisini yitirmediği için, Güneş, halefinin başına geleni yaşamama adına hiç risk almadan planını uyguladı. Riski zaman zaman zemin doğurdu ama iki tarafa zarar verdi.

Zorunlu Cale-Ferhat değişikliği dışında kazanan takımı değiştirmemeye özen gösteriyor Güneş. Hakkını verelim, bunu gerektiren bir durum, yani kadroda sırıtan oyuncu olmadı. Herkes görevini kapasitesi ölçüsünde yaptı. Dünkü maçın farkı savunmada, öncekilerine oranla daha net pozisyonlar verilmesi. İlk yarıda son 3 maçta olduğu gibi nükseden gol kaçırma hastalığı, farkın artmasına engel oldu.

Bu nedenle ikinci yarıda ev sahibi ekibin en azından beraberliği yakalama adına yoğunlaşan bu çabalarında, savunmadaki hatalara daha çok tanık olduk. Tıpkı yenilen ilk golde olduğu gibi. Ama bu kez beceriksizlik sırası yeşil kırmızılı oyunculardaydı. Skoru belirleyen ve 3 puanı konuk ekibe veren faktörlerin başında bunlar geldi.

Bu maça atandığında M.Kamil Abitoğlu’na Trabzon cephesi tepki gösterdi. Diyarbakırspor bu durumu “hakemi baskı altına almak” olarak değerlendirdi. Bu psikolojideki Abitoğlu, iki kritik hata yaptı. Maçın yıldızı, iki şık golün sahibi Engin’in bırakın vurmayı, dokunmadığı Abdullah’ın kendini yere bırakmasına aldandı. Eğer vurduğuna inanıyorsa kartın rengi kırmızı olmalıydı. Sarı kart, aldatmaya yönelik hareketten Abdullah’ındı. Umut’un gol vuruşunu yaparken biçilmesi penaltıydı. “Devam” kararını biz “bakın baskı altında değilim” mesajı olarak algıladık.

YORUM YAZ