MENÜ

Ne kadar destek!

Abone Ol Google News

Süper Lig’in ilk 3 haftasında alınan skorlar, Trabzonspor camiası üzerinde ciddi bir karamsarlık yaratmış. Taraftar, “Neler oluyor, nereye gidiyoruz?” vs gibi sorulara her platformda yanıt arıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde durum daha da vahim! Teknik kadro ağırlıklı olmak üzere, futbolculara ve yönetime yönelik eleştirilerin dozu giderek sertleşiyor.
Taraftar haklıdır, iyi futbol, iyi sonuç ister, bekler. Bulamayınca da tepki gösterir.
Bu durum madalyonun bir yüzü! Şimdi diğer tarafını çevirelim:
Bu ülkeye İnter zaferini yaşattıktan sadece 2 gün sonra oynanan İBB maçı için satışa çıkarılan 7 bin 500 dolayında biletin sadece 2 bin 300’ünü satın alan... Dün itibarıyla oynanmayan Bilbao maçına ait biletlerin 22 bini aşkın bölümünü iade eden... Bu satırların yazıldığı saatlerde Karabükspor maçının 6 bin 109 adet biletinden sadece 83 tanesini alan taraftarın “eleştiri dozunu artırmaya ne kadar hakkı?” var diye haklı bir soru ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Gerçekten ne kadar var?

Kaldı ki Şenol Güneş, sezon başı toplantısında bugünlerin yaşanabileceği sinyalini vermiş, bir meslektaşımızın sorusu üzerine, “Diğer takımlar eksik mevkilerini tamamlıyor. Biz mevcudu koruyamadık ki, eksiklikleri giderelim” diye yakınmıştı. Belki de konumları gereği suskun kalmak zorundaki Başkan ve yönetimin dışında camiadaki herkesin “şampiyon” olarak nitelendirdiği kadrodan direkt oynayan 6, sık sık forma giyenlerle 8 futbolcu gitti. O kadro ki biri hariç 3 yılda kurulmuş ve oturmuş, son sezon o büyük başarı gelmişti.
4’ü Ön eleme ve Şampiyonlar Ligi, 3’ü de Süper Lig olmak üzere toplam 7 maçın her birinde geçen sezonki kadrodan direkt oynayan oyuncu sayısı ortalama 4 kişiyi geçmiyor. Yine de şimdi zaman, “gidenler neden tutulamadı” konusunu tartışma zamanı değil. 7’si yeni bu kadronun oturması için zamana ihtiyaç var. Şu an için öyle bir durum söz konusu gibi durmasa da, belki gelenler, gidenlerden daha iyi olacak. Şenol Güneş’in yine o basın toplantısında söylediği gibi, “Durum eskisinden iyi de kötü de” olabilir.Bu noktada taraftara düşen, “destek” olmaktır.

Haberin Devamı

En azından, yüz karası 61. dakika ayıpları dışında, genel olarak alkış tuttuğumuz Fenerbahçeli kadınların yarısı kadar.

YORUM YAZ