MENÜ

Müthiş işler!

Abone Ol Google News

Herkesin çok şeyler beklediği Yusuf Yazıcı’nın tutuk olduğu başlarda Trabzonspor, hücum organizasyonlarını Beşiktaş savunmasını rahatsız edebilecek düzeyde yapamadı. Ofansif futbolu tercih eden Beşiktaş’ta da forvet elemanları tehlike yaratabilecek bölgede top buluşamadılar. Böylece ortaya çabuk oynanan, her iki takımın da golü amaçladığı ama Anthony’nin, Karius’ta kalan şutu dışında birbirine sıkıntı yaratabilecek kadar üretken olamadığı ilk 20 dakika çıktı. Sonrasında Yusuf da toparlandı ve Trabzon kontrolü ele aldı. Pozisyonlar üretti ama Anthony ve Sosa’ya Karius yine izin vermedi. Sadece bir kez Burak’la rakip kaleye gidebildiği ilk yarının ardından Şenol Güneş’in, Necip ve Kagawa takviyesiyle 2. yarıya çıkardığı takımı etkili oynarken kalesinde gol gördü. Tempo ve heyecan son düdüğe kadar sürdü. Kagawa’nın golüne Yusuf çok şık bir vuruşla yanıt verdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Konya’da çok basit savunma hatalarıyla puan kaybeden Trabzonspor, bu galibiyetle ancak matematiksel sürdürebildiği üçüncülük şansını pekiştirip sahadan ayrılsa taraftarına en büyük hediyeyi vermiş olmaz mıydı?

Haberin Devamı

Maçın starı

Uğurcan ve Karius tempolu ve bol pozisyonlu geçen karşılaşmada gol de yemelerine karşın yaptıkları kurtarışlarla maçın starı unvanını birlikte almayı hak ettiler.

Maçın olayı

Trabzonspor taraftarı, iftar saati, azalan üçüncülük şansı gibi faktörlere karşın maça olağanüstü ilgi gösterdi. Üstelik 90 dakika boyunca coşkulu ve genelde sportmence bir destekle karşılaşmaya renk kattılar.

Kısa mesaj

Trabzonspor’un bu sezonki en ciddi rakibi direkler oldu. Örneğin bu maç: Yusuf üç kez buluştu! İlkinde ofsayt, ikincisinde top oyuna döndü, üçüncüsü çarptı filelere girdi, gole engel olamadı!

YORUM YAZ