MENÜ

Kupa tesellisi

Abone Ol Google News

Başakşehir maçıyla yaşadığı şokun etkisinden kurtulma çabasındaki Trabzonspor için moral kaynağı kupadaki tur olabilirdi. Bu düşünceyle genel eksikleri dışında Rodallega ve Abdülkadir Ömür’ü dinlendiren Ünal Karaman, kısıtlı kadrosundaki var olan tüm kozlarını sahaya sürdü. İlk yarım saat Bordo-Mavililer’in net üstünlüğüyle geçti. Israrla süren baskı Novak’la semeresini verdi. Ancak bu gol Trabzonsporlu oyuncularda bir konsantrasyon sorunu yaşattı. Yoksa maçın uzatmaya kalması için dahi artık en az iki gole ihtiyacı olan Balıkesirspor’un kısa sürede Mehmet-Beleck işbirliğinde o kadar kolay sayı bulması mümkün olmazdı. Bordo-Mavililer, rakibin yüklendiği anlarda Ekuban’la çabuk çıkıp, istediğini aldı. Ekuban’ın direkten dönen vuruşu sonrası İbanez’in ortasına Abdülkadir Parmak’ın şık kafa vuruşu, baskı yediği anlarda Trabzonspor için adeta turun habercisi oldu. Son dakikalardaki ikinci İbanez-Abdülkadir işbirliğiyse işin tuzu biberiydi!

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Trabzonspor’un yediği golde: Mehmet Boztepe orta yaparken Novak’ın toptan adeta uzaklaşarak sırtını dönmesi, Hüseyin’in Beleck’e o kadar kolay kafa vurdurması, Uğurcan’ın çıkmakla çıkmamak arasındaki tereddütü, nasıl izah edilebilir?

Haberin Devamı

Maçın starı

Abdülkadir Parlak, adaşı gibi bir patlama yapmayı bekliyordu. Samsunspor’un ısrarlı transfer ya da kiralama talebini reddeden Hocası Karaman da keza. Genç oyuncu sabrederek çok çalışmanın karşılığını dün akşam aldı.

Maçın olayı

Süper Lig takımları kupa maçlarında alt liglerdeki rakiplere karşı genellikle forma şansı bulamayan isimlere görev verirler. Trabzonspor’da bu uygulama zorunlu olarak gençlere yönelikti ve ilk onbirin yaş ortalaması 23.9 olarak gerçekleşti.

Kısa mesaj

Alternatif; kalede yok, beklerde yok, stoperlerde yok, ön liberoda yok. Ünal Karaman şanssızlığı bu! Berkay da girince ilk onbirde alt yapı orijinli oyuncu sayısı çoğunluğa geçti. Abdülkadir Ömür sakat olmasa 7’ye 4 üstünlük kuracaklardı.

YORUM YAZ