MENÜ

Kolay maç yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir deplasman takımı klasiğini, maçın kahramanı Kılıçaslan başta olmak üzere abartıp, topun oyunda kalma süresini ortalamaların altına düşüren Kocaelispor’un futbolu düşündüğü anlarda kora kor bir mücadeleye tanık olduk. Öne geçene kadar tek başına Trabzonspor, sonrasında da konuk ekip futbol zevkini, pozisyonlarıyla da heyecanı üst düzeye çıkardı. Bu durum da şunu gösteriyor ki; lider-sonuncu farkı olmaksızın futbola yoğunlaştıkları sürece Süper Lig takımların birbirlerine sürpriz yapmaları her an beklenebilir. Kocaelispor bu şansını, 70. dakikaya kadar önce 3, sonra da bir puanı kurtarma düşüncesini oynama değil oynatmama felsefesini tercih ettiği için kullanamadı. Son 20 dakikadaki panik dolu gayretleri de bunun için yeterli olmadı.
Trabzon, rakibinin konumundan korkmasının nimetlerinden 2-1’lik skoru yakalayana kadar yararlandı. Çok baskı yemese de Kocaeli’nin ani çıkışlarında hızlı savunmacısı Song’dan daha hızlı olan Taner’den zorlandı. İkisi çok tehlikeliydi, biri gol oldu zaten, diğerinde Giray zamanında kademeye girdi. Bu maçın 3 puan dışındaki artısı şu: Eşitlik golünün asist ve son vuruşçuları Gökhan ile Umut çok gol kaçırarak, liderliğin daha uzun soluklu sürmesine katkı sağlayamayacaklar gibi gözükse de, bu maçta eski günlerinin havasını veren Yattara, onları zorla devreye sokar. Ancak, 10 pozisyon bulup sıkıntılı skorla maçı kazanmanın özeleştirisi yapılıp, önlemleri alınmak koşuluyla. Bir eksi not: Penaltıcı sorununa artık alıştığımız Trabzonspor’un dün akşam da serbest vuruş tartışması yaşaması komik.
Deniz Çoban, faul kararlarında iki takım aleyhine de hatalar yaptı, standardı yoktu. Alamayacağı topa eliyle müdahale eden Murat için serbest atış, kendisini geçen Tayfun’u arkadan indiren Volkan’a faul verdi, kartlarını unuttu. Zaman geçirmelere göz yumdu, oyuna eklemedi. Öyle ki maçın sonunda Kocaelispor’un buna çok ihtiyacı oldu.

YORUM YAZ