MENÜ

Kedidir kedi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Kedi” diyememiş yani! Oysaki kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı Sarkozy, Polonya ve Çek Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi ülkelerine kurulmasına izin vermedikleri savunma füzesi rampalarının Türkiye’ye yerleştirilmesi konusundaki bazı gerçeklerin Türk kamuoyundan gizlendiğini ima ederek, “İsim yer almıyor ama füze tehdidi İran’dır. Bizde kediye kedi deriz!” demişti. Ama Platini, “kediye, kedi” diyemedi. Arkadaşlarımız hızlarını alamamış, Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor’un neden alındığını sormuşlar. Platini’den yanıt:Ligi’ne başka ülkeden bir takımı alabilirdik. Bu sizin için iyi bir şey değil mi?”
Bu kez, “Kediye kedi!” diyerek bir de ders vermiş.

Trabzonspor’un Ş.L. Felsefesi nedir?

Hala tartışılan bir durum, Trabzonspor’un neden Şampiyonlar Ligi’ne alındığı konusu. Fenerbahçe’nin neden alınmadığı üzerine kafa yoran yok. Neyse!

Ama Trabzonspor cephesi de bir garip. Başkan, yönetim, futbolcu, taraftar dahil herkes, rakipleri değerlendiriyor, gruptan çıkılıp çıkılmayacağına, üçüncülükle Avrupa Ligi’ne girilip girilmeyeceğine, şu kadar puan toplanabileceğine ya da sıfır çekilip çekilmeyeceğine kafa yoruyor. Bir Şenol Güneş’le sohbetimizde farklı bir söylem gördük. Güneş, camianın bu noktada Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi Felsefesi’ne dikkat çekti. Bir felsefenin olup olmadığına kafa yorulması gerektiğini söyledi. Öyle
ya, hedef tanıtım mıdır, fair play midir, Türk Futbolu’nun yerlerde sürünen imajının yeniden düzeltilmesine verilecek katkı mıdır? Bu konuları tartışan yok. Sahi nedir? Kedidir kediiiii!

Suskunluğun nedeni!

Trabzonspor’a Şampiyonlar Ligi yolunun açılmasına bazı kesimlerce yürütülen tepki kampanyası Avusturya’ya kadar ulaştı. Arkadaşlarımız Avusturya’yı yendiği takdirde grup ikinciliğini neredeyse matematiksel olarak garantileyebilecek durumda olan Milli Takımı’mızı bırakıp bu işe kafa yordular.
Ama madalyonun diğer yüzü farklı! Trabzonspor taraftarı, ŞL yolu açıldıktan sonra şampiyonluğun da
Trabzonspor’a verilmesinden yana. Hatta Trabzonspor’un bu konuda mağdur edildiğini düşünüyorlar.
Haklı ya da haksızlar bu böyle bir gerçek var ve Trabzon’da, camiada, Trabzonspor’la taraftarlık bağı olan herkeste bu görüş hakim. Onların anlayamadıkları konuysa, Sadri Şener ve yönetimin bu konudaki suskunluğu. Diyorlar ki, “Eğer bir yerinden Trabzonspor da bu işe bulaşmışsa, cezası neyse çeksin. Ama bulaşmamışsa başkan ve yönetim, kurumun haklarını korusun.” Ardından da soruyorlar: Acaba bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var? Bizce yok, çünkü bir süreç var yaşanması gereken. Bu noktada dikkati çekmeye çalıştığımız konu şu: Tarihinin en buhranlı dönemini geçiren Fenerbahçe, taraftar kartı kampanyası başlattı, rekor kırdı. Fenerium’dan bir günde satışla rekor denedi, kırdı.
Fenerium’daki bu kuyruklara inat, şampiyonluk beklentisindeki Trabzonspor’daysa bilet iade kuyruğu vardı. “Kedi” dedik işte!

2

YORUM YAZ