MENÜ

Haydi Fırtına!

Abone Ol Google News

Son 3 maçta topladığı 7 puanla zirveye doğru tırmanan Bordo- Mavililer bugün son haftaların formda ekibi Antalyaspor’a konuk olacak. Son deplasman maçını kazanan Fırtına, Antalya’dan da galibiyetle ayrılmayı ve çıkışını sürdürmeyi hedefliyor...

Haberin Devamı

Savunmada büyük sıkıntılar yaşadığı için lige kötü başlamış Antalyaspor. İlk 5 haftada kalesinde 12 gol görmüş, 7 puan toplayabilmiş. Belli ki sonrasında Bülent Korkmaz, defansa büyük dokunuşlar yapmış, kalan 4 haftada sadece 2 gol yemiş, bu süreçte 9 puan kazanmış Akdeniz temsilcisi.

Morali bozuk Trabzonspor bugün, artık zor gol yiyen, özgüveni artmış bir rakiple karşılaşacak. Halbuki iki takım arasında sadece 2 puan fark var. Bu çelişki Ünal Karaman’ın sözlerinde de net şekilde ortaya çıkıyor zaten: “İstatistiklerde ligin en iyi ekiplerinden biriyiz. Ama bir beraberlikle her şey bitmiş, Nuh Tufanı kopmuş sanki. Ortalık facia.”

Sosa ve Abdülkadir...

Trabzonspor, formda Antalyaspor karşısında sonuca isabetli ve dikine pas sayısını artırarak varabilir. Geçen hafta bu anlamda kötü grafiği olan Sosa ve Abdülkadir’in performansları bu maçın kaderi olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Dikkat çeken bir özelliği daha var Antalyaspor’un, 90 dakika diri kalıyor. 1-0 geriye düştüğü Sivas ve Rize maçlarını kazanması, 3-1 gerideyken Konyaspor’dan puan alması bunun örneği.

Bu noktada altı özellikle çizilmesi gereken ayrıntı; Trabzonspor’un sadece psikolojik değil, fiziksel güce de bugün çok ihtiyacı olduğu gerçeğidir. Tüm bu nedenlerden ötürü iki takımı da çok zorlayacak bir mücadele olacak.

Kısa mesaj

Trabzonsporlular, bir galibiyetle şampiyonluk şarkıları söylerken, bir puan kaybıyla neredeyse küme korkusuyla karalar bağlıyor. Bunun ortası yok mudur?

Ön plana kim çıkar?

Geçen haftayı boş geçen Burak ve Rodallega ikilisi suskun olduklarında takım puan kaybediyor. Bu akşam ‘özür performansı’ gösterebilirler.

Bu istatistiğe dikkat!

2012-13 sezonundan bu yana Antalya ile 11 kez karşılaşan Fırtına, bu maçların 9’unu kazandı. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

YORUM YAZ