MENÜ

Dünyanın sonu değil işte!

Abone Ol Google News

Aklı başında hiçbir “futbol ve Trabzonsporsever’in” onaylamayacağı olayların damgasını vurduğu karşılaşmada, futbola daha çok yoğunlaşan Fenerbahçe istediğini hak ederek elde etti. Trabzonspor ise üçüncülüğü garantileme şansından olmakla kalmadı, “adalet isteyen” taraftarının bunu tribün terörü yoluyla gerçekleştirme girişimleri nedeniyle gelecek sezon için şimdiden bedel ödemek zorunda kaldı.
Karşılaşmaya çok etkili başlayan Fenerbahçe ’nin golü, top, neredeyse daha Trabzonsporlu oyuncuların ayaklarına değmeden Tahkim torpiliyle bu maçta oynama şansını bulan Emre’nin akıl dolu vuruşuyla geldi. O ana kadar maçta, kendi takımlarına, rakibe yönelik çirkin tezahüratıyla destek (!) veren taraftarın fiili müdahaleleriyle, başkanın kaygılandığı “dünyanın sonu ” sinyalleri verilmeye başlandı. Kendi oyuncularının futbola yoğunlaşma çabalarına engel olan tribünler, ilk yarım saat bittiği dakikalarda gelen 2. golle de, neredeyse maçı, “bitme aşamasına” getirdi. Fenerbahçe’nin Emre’yle profesyonelce ve tahrikle yönettiği bu krizden yararlanma anlarında M. Kamil Abitoğlu ’nun, tribünlere ve Colman’ın iki ayrı meslektaşına yönelik kasti tekmelerine hoşgörüsünün nedeni, bu sonu engellemeye yönelikti.
Trabzonspor ’un kin ve nefretlerinin esiri olan tribünlerinin durduğu birkaç dakikalık bölümde futbol oynayıp, golü bularak umutlanmasının hemen ardından Zokora ’nın Emre ’ye “intikam tekmesi” geldi. Yeniden başa dönüldü!

Haberin Devamı

2. yarının görüntüsü de pek farklı olmadı. Yine tribün baskısı, 58. dakikada yine oyunu durduran anlaşılması güç protestolar derken 61. dakikaya gelindi. Maç öncesi “protesto eylem planına ” göre tribün terk etme beklentisi de gerçekleşmeyince, yenilgi neredeyse kaçınılmaz oldu.
Şenol Güneş ’in çaresizce tribünleri sakinleştirme çabalarından fırsat buldukça takımına yoğunlaşarak yaptığı en azından maçı berabere bitirme amaçlı çabaları da doğal olarak “risk almaya” yönelik oldu. Bu fırsat birkaç kez geldi de. Ama bir kısmında şansızlık, bazılarında de beceriksizlik buna engel oldu. Son sözü de beraberlik umutlarının tavan yaptığı son dakikada abartılı riskin sonucu Baroni söyledi.
Trabzonspor kaybetti ve yaşıyoruz işte, bir “anlama özürlü!” olarak da diyoruz ki, “Dünyanın sonu” gelmedi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ