MENÜ

Cıkıs yolu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Divan Kurulu çağrı yapar, yönetim kurulu destek bekler, siyasal ortamın moda deyimiyle kimine göre Akil Adamlar, kimine göre Akiller birlik amaçlı devreye girer. Taraftar grupları birleşir, beraberlik mesajı yayınlar.
Ama aslolan sahadaki mücadeledir tabi ki. 8 maçlık maratonun ilkidir, sonrakilerin önemi, bu ilkin sonucuna göre artar, eksilir, olmazsa olmaz olur vs.

Pazar günü 16.00’daki Antalyaspor maçı, maratonun birinci aşaması. Kadro dışı, sakat, cezalı gibi faktörlere, Milli takımlardaki sayısal çokluk da eklendi ve camiadaki birlik beraberliğin futbolcu bazında sağlanamaması söz konusu oldu. Bu ortamda teknik kadronun yeni bir heyecan yaratma ve yeni bir hamle yapma şansını engelleyen faktör budur.

Trabzonspor’da çıkış yolunun ilk adımını atmak adına büyük önem taşıyan Antalyaspor maçına bu nedenlerle layıkıyla hazırlanılamadığını herkes biliyor. 15 günlük aranın tam kadro değerlendirilememesi, yanı sıra teknik kadronun şiddetle ertelenmesini talep edip, sonuç alamadığı İrlanda seyahatinin yarattığı bedensel ve bu tartışmalar nedeniyle oluşan zihinsel yorgunluk, bunun en önemli nedeni. Cezalı ve kadro dışı bırakılanlar dışında, 2 gündür sağlanabilen tam kadro çalışabilme olanağını en iyi şekilde değerlendirme çabasındayken, bazı futbolculardaki isteksizliğin çileden çıkardığı Tolunay Kafkas’ın işinin kolay olduğu pek söylenemez.

Tüm bu olumsuzluklara karşın Pazar gününü kayıpsız atlatma çabalarının sonuç vermesi halinde Başkan’dan Yönetim Kuruluna, Teknik Kadrodan futbolcu kadrosuna kadar herkes için bir “nefes alma” şansı doğacak. Camiadaki birlikberaberlik mesajları da, matematiksel garantinin sağlanmasından sonra yerini “hesaplaşmaya” bırakacak ki “o dönem” en az bu “dönem” kadar zorlu geçecek ve zaiyatı o denli büyük olacak. Zira taraflar birbirlerine destek mesajını bile bu durumun sinyalleriyle birlikte veriyor. Bir taraf, “Bu zor durumdan çıktıktan sonra ivedilikle genel kurul kararının alınmasını” ön ko∫ul olarak sunuyor. Diğer taraf, “6 ay önce 6 ay sonra, pek fark etmez. Ama kongre koşulları oluşmadı. Oluşursa bu ancak tüzük değişikliğiyle mümkün” diyor. Kılıçlar elde ama kınında yani!

Basketbolda durum buysa!


Türkiye Basketbol Erkekler İkinci Ligi’nde yarın Giresun’da, lig üçüncüsü Yeşil Giresun Belediye ile lig ikincisi Trabzonspor Basketbol takımları karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 17.00’de başlayacak.
Bu maç öncesi Trabzonspor Basketbol Kulübü yönetimi, Yeşil Giresun Belediye Kulübü ve ilgili makamlarla yazışmalar yapar. Bir grup taraftarıyla bu maça gitmek ister. Giresun Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, “Yeşil Giresun Belediyespor’un müsabakalarını oynadığı 19 Eylül Spor Salonu’nda misafir takım seyirci giriş kapısı ve tribünüyle, tuvalet, lavabo ve kantin hizmetlerinin müstakil olarak tesis edilmediğini” dile getirir, “seyircilerin can, mal ve sağlık emniyetlerinin sağlanmasının mümkün olmadığını” bildirir. Ardından da, bu gerekçelere dayanılarak Giresun İl Güvenlik Komisyonu tarafından alınan karar çerçevesinde seyircilerin salona alınmayacağını belirtir.

Bütün bunlar yetmez gibi Trabzon’dan gidecek hem kulüp yöneticileri hem de medya mensupları için bir dizi
kısıtlamalar getirilir. Sonuçta bu bir basketbol maçı hem de ikinci lig. Üstelik iki takım da ilk sekize girmeyi garantilemiş. Artı, Giresun takımı ilk devrede Trabzon’daki maça taraftarıyla gitmiş. Küçük olaylar çıkmış, ama kimsenin burnu kanamamış. Bu maça Trabzon’dan gitse gitse en fazla bir otobüs dolusu taraftar gider. Şimdi sunulan gerekçelere bakar mısınız? Eğer koskoca Giresun Emniyet Müdürlüğü bu insanların can güvenliğini sağlayamıyorsa bu iş bitmiş demektir. Kaldı ki seyircisi futbola oranla daha sportif olduğu bilinen basketbolda durum buysa gelinen nokta sözün bittiği yerdir! Özetle, Cumartesi 17.00’deki bu maçın öncesi ve sonrası özenle takip edilmelidir.

YORUM YAZ