MENÜ

Buyurun derbiye

Abone Ol Google News

Kadro yapısı, puan tablosundaki yerleri, iki teknik adamın planı, sakatlar... Yok hayır, son dönemdeki gelişmeler, bunları şimdilik ikinci plana atıyor. Bugün iki komşu şehrin takımları Trabzonspor ve Rizespor arasında oynanacak olan maçta öncelik; centilmenlik, barış ve spor ruhunun öne çıkması olmalı herkes için. Özünde ‘bir’ olan, iç içe iki şehrin maçında sonuna kadar dostluk havasını solumak, geleceğe barış ve Fair-Play tohumları atarak buna katkı sağlayacak olan herkesi, kocaman alkışlamak istiyoruz bugün.

Haberin Devamı

Sosa’nın yokluğu...

Son haftalarda iyi oynayıp kazanan ev sahibi ve karşısında, oynadığı oyunun karşılığını bir türlü alamayan bir rakip. Trabzonspor sistemini de, ritmini de yakaladı, üzerine katarak ilerliyor. Ama bu yükselişin temel taşı Sosa’nın sakatlanmasının yansıması maçın kilit noktası olacak. Onun yerinde Kucka oynarsa pas dağıtımında yetersiz kalır. Son kupa maçında Amiri’yi 10 numarada oynattı bir süre Ünal Karaman. Sosa’nın yerinde Yusuf Yazıcı, forvet arkasında da Amiri oynayabilir.

Haberin Devamı

Savunmaya önem verecekler

Her şeye rağmen Fırtına’nın hücum hattı çok kaliteli - tehlikeli ve karşısında, sezon başı kadro planlamasında en az önemi(!) savunmaya verdiği aşikar Rizespor var. Okan Buruk’un savunmaya daha çok önem vereceği muhakkak. Orada direndikçe takımın üçüncü bölgedeki güveni-etkinliği artacaktır zira Yeşil-Mavililer’in hücum hattında da Muriç, Samudio ve Aminu gibi çok önemli isimler var.

Ön plana kim çıkar?

Trabzonspor’da her futbolcunun ön plana çıkma şansını elde edebileceği bir maç olacak. Ama ibre, kaptan çıkacağı bu maçta Yusuf Yazıcı’yı gösteriyor gibi...

Bu istatistiğe dikkat!

Bordo- Mavili ekip, Rizespor ile sahasında oynadığı 17 maçın sadece birini kaybetti. Taraftarı önünde çıktığı 14 maçı kazanan Bordo-Mavililer iki kez ise rakibiyle yenişemedi. Karadeniz ekibi rakibi karşısındaki tek yenilgisini 2006-2007 sezonunda 1-0’lık sonuçla aldı.

KISA MESAJ,

Ligin zirvesiyle, düşme hattına skoruyla direkt etki edecek bu karşılaşma bazı holigan grupların etkisinde kalmayıp, sinirlerine hakim olan taraf için oldukça kolaylaşacak.

YORUM YAZ