MENÜ

Bir puan artı!

Abone Ol Google News

Çok garip bir ilk yarı oldu. İki çabuk çıkış, hazırlık ve son vuruş açısından mükemmel diye nitelendirilebilecek iki gol.Son iki maçta ilk golü bulduktan sonra birinde fark yapan, diğerini de rahat kazanan Trabzon için 20. dakikadaki iki farklı skor, bu maçın da kolay olacağı izlenimini doğurdu. Ancak özellikle orta alanda öyle basit top kayıpları yapıldı ki, bu duruma 2 değil, 4-5 fark dayanamazdı. Hemen her hücum girişimi, bu hatalar yüzünden daha başlamadan tersine döndü.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, beklemediği bir skor tabelasıyla çok erken karşılaşmasına rağmen oyun disiplininden kopmasa da, Trabzonspor’un zaaflarından yeterince yararlanamadı. Peş peşe ikinci hatayı bekledi. Bir kez buldu da. Trabzonspor’da top kaybı yetmedi, savunmada Egemen-Giray izledi, aradan sıyrılan Harbuzi değerlendirdi. İlginçtir; Trabzon bu soruna devre bitene kadar çözüm bulamadı. Sözde çabuk çıkma gayreti vardı ama yarı alan geçildiği anda top rakibe verildi. Neyse ki birlikte ikinci hata, bu yarıda ikinci kez yapılmadı.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un Alanzinho değişikliğiyle bir kişi eksik kaldığı ikinci yarıya Gençlerbirliği, kritik ama çok doğru iki hamleyle çıktı. İlk 15 dakikada bu durumun doğal sonucu çok baskı yiyen Trabzonspor ise Gökhan’ı alıp, Serkan’la orta alanı kalabalıklaştırmak zorunda kaldı. Dengeyi sağladıktan sonra zaman zaman rakibinin üzerine organize gitse de, pozisyon bulamadığı gibi bir ölü toptan büyük kaleci hatasıyla, oyuna yeni giren Bilal’den eşitlik golünü yedi.

Rakip 3 değişiklikle neredeyse 2-0’dan maçı koparacakken, Broos, Alanzinho Yattara değişikliğiyle takımı yine bir kişi eksik oynattı. Böylece hem bir oyuncusunu kaybetti hem de tek puana sevinmek zorunda kaldı.

YORUM YAZ