MENÜ

Bir garip durum

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor taraftarı, 2. yarı başlangıcından Trabzonspor’un eşitlik golü gelene kadar, 35 dakikanın tamamını kendi yarı alanında, bunun 18 dakikasını da ceza sahası içinde 11 kişiyle geçiren takımının Teknik Direktörü’ne, “Hoca oldu olacak bir kaleci daha al!” diye tepki gösterdi. Zira garip bir kararla orta alanı boşaltıp tüm savunmacılarını sahaya sürdüğünde Kurtar, tribünlerin de gördüğü Trabzonspor’un şuursuz baskısını giderek risk alıp artırdığına kulak asmadı.
Demek ki futbolda bu da var. Kaleci ve önündeki 10 kişiyle etten duvar ördüğünde bile bunun karşılığı var. Oysa ki: Kurtar, kontra çıkışları değerlendirebilecek oyuncu sahada bulundurabilse daha erken amacına ulaşılabilirdi. Demek ki böyle de olabiliyor ama bunun için net bir ofsaytı kaçıran yardımcı hakem bulacaksın. 2 dakika içinde iki ofsayt gol oldu uzatmalarda. Birinde Hakan Yemişken 3 metre ofsayttaki, “Tahkim Kurulu’ndan piyangolu” Sercan’ın pozisyonunu atladı. Kıdemli yardımcı Cemal Bingöl ise tabiri caizse “milimetrik ofsayt” Umut için bayrağını kaldırdı.
Skoru hakem kararıyla belirlenen bu garip maça Trabzonspor cephesinden baktığımızda hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını görüyoruz. Kurtar oyuna savunmacı soktukça Yanal üçüncü bölgeyi kalabalıklaştırdı. Buna ve biri direkten dönen pozisyon sayısı çokluğuna karşın galibiyeti de hak etmemişlerdi ama uzatmalarda üstelik hakem kararlarıyla hem maçı hem de liderliği kaybetmeleri kendilerini, giderek daha çok hakem hataları mağduru konumuna düşürüyor ki; bu da “yarışta bir gariplik mi var?” sorusunun daha çok kafa karıştırmasına neden oluyor.
Sahi sanki bu işte bir gariplik var!

YORUM YAZ