MENÜ

Beşiktaş ve gündem

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sanki bir yerlerden düğmeye basılmış gibi, üzerine gidildiğinde travma yaratacak iki ayrı polemik konusu, aynı haftaya, yani Trabzonspor’un zirve hesaplarını ciddi biçimde netleştirecek Beşiktaş maçı arifesine denk düştü.
Ersun Yanal’ın sözleşmesi ve Milli Takım seçmeleriyle ilgili tartışmaları, Terim’in, ne ilgisi varsa Gökdeniz’e sahip çıkmayla ilişkilendiren açıklamaları. Süper Lig’de lider Sivasspor da dahil, 13 kulübün teknik direktörüyle sözleşmesi sona eriyor. Sözleşmeleri devam etse ne yazar, bir devrede 9 kulüp teknik direktör değişikliği yapmış. Üstelik üçü birer, diğerleri 2’şer üçer teknik adamla çalışmış ama gündem; Trabzonspor ve Ersun Yanal. Üstelik Beşiktaş maçı öncesinde! Araya Şenol Güneş’i karıştır, aldığı 1.5 milyon dolarlık yıllık ücreti 500 bine düşür, küçümse, Seul ile sözleşmesini yok say. Yanal’ın kafasını karıştır.

Trabzonspor şikayet ediyor, doğru ya da yanlış, neden kendilerinden Milli Takım’a az oyuncu alındı diye. Her kulüp kendi oyuncusunun milli takıma gitmesini ister doğal olarak. En başarılı futbolcu kendisinindir diye düşünür. Oysa ki tercih Milli Takım Teknik Direktörü’nündür. “Böyle uygun gördüm” demesi bile yeterlidir ama Terim, nezaket göstermiş, detaylara inmiş. Taa 1996’ya kadar gitmiş. Bir de bomba patlatmış. Demiş ki; “Gökdeniz’e camiası değil ben sahip çıktım.” Yapma be hocam, öldükten sonra “Türk Futbolu’nun dehası” yapılan, siyasal kimliği ve ilişkileri sayesinde başına geçtiği Türk Futbolu’na katkısını hala anlayamadığımız merhum Hasan Doğan ile birlikte, Gökdeniz’i, sakat futbolcuların çok olduğu Ukrayna maçında kullanıp, attığınızı hatırlatır insanlar size o zaman, yapmayın!

Gündemi böyle değiştirdiler Trabzon’da. Beşiktaş Teknik direktörü Denizli, “Keşke 14 kişiyle oynayabilsek” açıklamasını, bir güç gösterisi olarak kullanırken, Trabzonspor sanal gündeme yoğunlaştırıldı. Ersun Yanal diyemedi örneğin,”Keşke 12 kişi oynasak da, Alanzinho ile Yattara’yı birlikte kullansam” diye!
Yönettiği 11 maçında sadece 2 galibiyet alabildiği Yunus Yıldırım konusunda da fikirlerini göremedik Trabzonsporluların bu yüzden. Hakem hatalarının ayyuka çıktığı haftanın ardından “zirveye bir balans ayarı yapılmasından” korktuklarını dillendiremediler pek. Böyle bir ülke Türkiye işte, futbolumuz da aynası...

YORUM YAZ