MENÜ

Fenerbahçe zar zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ancak Sarı-Lacivertli defans oyuncularının oyuna başlama anlarında şaşkın kalıp Eskişehir’den 2, dün Kayseri’den de 7. dakikada Cleyton’ın ayağından yediği golle, daha maçın başında, yenik duruma düşmesi çok düşündürücü olmalıdır. Yani UEFA’da final oynama iddiasını kovalamak güzel de, lig oyununun son haftalarındaki bu ‘Laubali durum’ Fenerbahçe’ye hiç yakışmıyor doğrusu.

Kayseri, Saracoğlu’nu, kendi sahası gibi kolayca kullanıp kanatlardan kanatlara, uzun toplar aktarıp orta alanda oyunun pas viteslerine hakim olurlarken Fenerbahçe’nin orta alancıları, ne için sayısız hata yaparak oyundan düşüyorlardı ki... Kuyt, Sarı-Lacivertli formayla, aylardır ortaya koyduğu ve pas zenginlikleriyle göz doldururken ikinci 45’te sahaya sürmek garip bir Aykut Kocaman rötarı idi bizce... Zaten ikinci devrede ayaklanan Fenerbahçe’nin, yükselen temposu, hem Kayseri’yi kendi alanına itiyor, hem de Sarı-Lacivert’li takımın, sürekli hücum ataklarını sarıp sarmalıyordu.

Kim ne derse desin. Fenerbahçe, Alex’i kaybettikten sonra orta alanda belini bir türlü doğrultamadı. Cristian, üstün teknik futbol yapısına rağmen, fizik gücü ve kazanma hırsı açısından, bir türlü zirveye çıkamadı. Diğer isimlerden bir kahraman çıkmayınca Fenerbahçe orta sahası, üst düzey paslar üretemiyor bir türlü... Salih dün kadroda bile yoktu. Anlaşılabilir bir durum değil. Neyse, korkutucu Kayserispor ataklarından da gol çıkmayınca Cristian doğru olarak verilen penaltıyı, sayıya çeviriyor ve Benfica maçında kaçırdığı penaltının ödemesini yapıyordu sanki formasına. Ancak bu penaltı Fenerbahçe’yi yenilgi korkusundan çıkartıp zar zor da olsa galibiyete ulaştırıyordu Saracoğlu’nda..

YORUM YAZ