MENÜ

Onu kim istemez!

Abone Ol Google News

Marsilya’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan efsane ismi Abedi Ayew’in oğlu... Duyduk ki o PELE diyorsunuz. Pele onun efsane Brezilyalı’ya benzeyen stili nedeni ile lakabı. Onun oğullarından olan Ayew kardeşleri gibi futbol fabrikatörünün ürünü. Kardeş Jordan forvet, Türkiye’ye gelen Andre ise sola yakın, tam bir Alex noktası oyuncusu değil sola yakın olmayı seven biri, İngiltere serüveni çok parlak olmadı lakin gittiği takımlar parlak mı? Adı West, kendi daha çok doğuya yakın olan Londra takımı West Ham onu besleyemedi. Swensea’de de aynı çıkışı bulamadı.

Haberin Devamı

Lakin Fenerbahçe’de iş yapar. Savunmaları zorlar. Bir forvet değil, lakin fırsatçı. İkinci topları affetmez. Duran topları kullanmayı sever.

Gana Milli Takımı’nda oynayan bu isim çok hızlı koşar ve klası tartışılmaz. Giuliano ile mükemmel uyum yakalar. Valbuena da onlara eşlik ederse lige damga vuran 3’lü olur.

Her takımda oynayacak savaşcı bir kimlik. Fransız futbol felsefesini çok iyi bilen Ayew, uyumlu bir kimlik. Her noktada oynar hatta geçmişte sol bek bile kısa süreli ter döktü.

Haberin Devamı

Müslüman bir aileden gelen Ayew için söylenecek son söz; O her teknik adamın takımında isteyeceği bir isim.

YORUM YAZ